Waarom kiezen voor een ooglidcorrectie bij Betan Clinics?

30 minuten consult bij elke behandeling

Ervaren plastisch chirurgen met hoge, academische titel

Avond en weekend: Behandelingen ook in avond en in weekend

Nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken

Less is more: behoud van natuurlijke mimiek

Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden is een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen, waarvoor gemiddeld 1 op de 7 volwassen mensen een keer een ooglidcorrectie ondergaat. Dit doen deze mensen, omdat zij last hebben van overtollige huid op de bovenoogleden. Naast dat het klachten kan geven van een zwaar gevoel boven de ogen of tranende ogen, hebben anderen vaak de indruk dat u voortdurend verdrietig of moe bent, terwijl u dit zelf helemaal niet ervaart. Een ooglidcorrectie kan in zulke gevallen uitkomst bieden. Het resultaat is dat anderen u er fris en opgewekt vinden uitzien en dat u beter in uw vel zit. Ondanks de kosten van een ooglidcorrectie zal de ingreep u veel waard zijn.

Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?

Wanneer u een ooglidcorrectie ondergaat, is dit meestal een bovenooglidcorrectie. Deze ingreep wordt gedaan door de beste plastisch chirurgen en gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.

Een bovenooglidcorrectie voor beide ogen is mogelijk vanaf € 1100,-. Dit is inclusief consult en controle. Meestal wordt de bovenooglidcorrectie niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alleen wanneer u veel hinder ondervindt van uw hangende oogleden, kan een bovenooglidcorrectie worden vergoed. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer minimaal 50% van uw pupil bedekt is met overhangende huid.

Tegenwoordig wordt een bovenooglidcorrectie vaak gecombineerd met de behandeling van een fronsrimpel of rimpels onder de ogen voor een net iets frissere blik. Daarnaast voorkomt de behandeling van een fronsrimpel een verdere afzakking van de wenkbrauw en wordt op deze manier ook de oorzaak aangepakt. Indien er ook de wens is om de wenkbrauw te verhogen, kan er ook gekozen worden voor een combinatie met een wenkbrauwlift middels botox. In dit geval heeft u dus helemaal geen kosten bij een bovenooglidcorrectie en kunt u wellicht direct iets laten doen aan een fronsrimpel of rimpels onder de ogen.

Hoe werkt een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden?

Een bovenooglidcorrectie begint met het plaatselijk verdoven van de oogleden met kleine injecties. Die zijn soms wat gevoelig, maar doen niet veel pijn. Vervolgens zal de chirurg aftekenen hoeveel huid er verwijderd moet worden. Daarna zal de overtollige huid worden weggesneden. Dit gebeurt altijd in de plooi van uw huid, zodat het litteken niet zichtbaar zal zijn na de ingreep. Behalve overtollige huid, wordt er soms ook een stukje van de oogkringspier verwijderd en wat overtollig vet.

Voor en na foto's

ooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 1
bovenooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 2
oogleden liften voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 3.png
oogleden liften voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 4
oogcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 5
oogcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 6.png
ooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 7
bovenooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 8
bovenooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 11
ooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 10
natuurlijke bovenooglidcorrectie voor en na zwolle groningen leeuwarden sneek hoogeveen - Betan Clinics 11

Ooglidcorrectie door een ervaren plastisch chirurg

Wanneer u een ooglidcorrectie wilt ondergaan, kiest u uiteraard voor een kundige plastisch chirurg. Betan Clinics heeft alleen maar gecertificeerde en hoogopgeleide plastisch chirurgen in dienst. Zij hebben zowel de benodigde Nederlandse als Europese certificaten. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden en kosten zijn voor een ooglidcorrectie? Bel dan naar +31 502113876, vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via info@betanclinics.nl.

Een overschot aan huid boven de ogen komt door veroudering. Veroudering zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid afneemt waardoor de huid meer hangt en de ogen gedeeltelijk kan bedekken. Teveel huid boven de ogen en hangende oogleden geven vaak een verdrietige of vermoeide indruk. Iets dat goed en snel te verhelpen is met een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek).

Waarom kiezen mensen voor een ooglidcorrectie?
Er zijn tal van redenen waarom iemand een ooglidcorrectie wil ondergaan. In de meeste gevallen wordt gekozen voor de behandeling omdat het uiterlijk geen goede afspiegeling is van hoe men zich voelt. Je voelt je vrolijk, maar je komt somber of terneergeslagen over. Of je voelt je uitgerust en opgewekt, maar je komt vermoeid of uitgeput over. Onbewust hebben mensen in je omgeving direct een indruk over jouw humeur, omdat de oogopslag een van de belangrijkste fysieke kenmerken is van hoe iemand zich voelt. Tevens zijn er medische redenen voor een ooglidcorrectie. Het zicht kan fors belemmerd worden door de hangende oogleden waardoor men er hinder van ondervindt in de dagelijkse bezigheden, zoals autorijden of lezen. Men heeft het gevoel tegen het ooglid aan te kijken. Door het beperkte zich kunnen er ook hoofdpijnklachten of een zwaar gevoel boven de ogen ontstaan. Immers, de voorhoofdspieren spannen continu aan om de ogen open te houden.

U heeft uw hele leven profijt van de behandeling. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om een bovenooglidcorrectie uit te voeren. Dit betekent dat er een kleine snee in de plooi van het bovenste ooglid wordt gemaakt. Overtollige huid wordt weggehaald en soms wordt ervoor gekozen om tevens wat overtollig vet en een stukje spier weg te halen. Vervolgens wordt de kleine snee gehecht met een heel fijne hechtdraad en valt het litteken precies in de plooi, waardoor het litteken na genezing doorgaans niet meer zichtbaar is. De plastisch chirurgen beheersen de nieuwste chirurgische technieken en hebben ruime ervaring met ooglidcorrecties, zodat u verzekerd kunt zijn van een zo natuurlijk mogelijk resultaat en een frisse oogopslag.

“U heeft uw hele leven profijt van de behandeling.”

Op welke leeftijd kiezen mensen voor een ooglidcorrectie?

Zowel mannen als vrouwen laten meestal een ooglidcorrectie doen rond hun veertigste jaar. Tegenwoordig zien we ook steeds meer mensen van oudere leeftijd die een ooglidcorrectie ondergaan. Dat is niet gek, want we worden steeds ouder en we willen graag nog fit en vitaal blijven uitzien. In de ene familie komen hangende oogleden meer voor dan in de andere familie. Daarom wordt er soms voor gekozen om een ooglidcorrectie eerder dan het veertigste jaar uit te voeren. Dit hangt af van de mate van ernst, klachten en persoonlijke motivatie om de behandeling te ondergaan.

Heeft u last van hangende oogleden? Dan kunt u bij Betan Clinics een vrijblijvend consult inplannen om uw klachten en de behandelmogelijkheden met de plastisch chirurg te bespreken. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. De plastisch chirurg bespreekt gedetailleerd met u de behandeling, de resultaten die u mag verwachten, de risico′s en de nazorg. Hij geeft een eerlijk advies en stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op voor de periode voor en na de behandeling.

De plastisch chirurg legt de verwachtingen uit
Tijdens het consult heeft u alle ruimte om vragen te stellen. De plastisch chirurg luistert aandachtig naar uw wensen en verwachtingen om te beoordelen of de ooglidcorrectie aan uw verwachtingen kan voldoen. Er bestaat een zeer geringe kans het resultaat niet voldoet aan de verwachting die u vóór de behandeling had. Bespreek dit te allen tijde met de behandelend specialist.

Als u een afspraak inplant voor een consult ontvangt u van ons een korte vragenlijst met medische vragen. De medische vragen zijn belangrijk om uw gezondheidstoestand te beoordelen en indien noodzakelijk, om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Op deze manier kan de behandeling veilig en verantwoord plaatsvinden. De vragenlijst vult u thuis digitaal in, zodat er tijdens het gesprek meer ruimte overblijft voor uw vragen. Wilt u na het consult een behandeling inplannen, dan ontvangt u aanvullende informatie over de behandeling, voor- en nazorg en de controle. Tevens dient u de behandelovereenkomst door te lezen en bij ons digitaal te ondertekenen. Als u akkoord gaat met de behandeling, worden er ook gedetailleerde foto′s gemaakt om na de behandeling het resultaat goed te kunnen beoordelen. De foto′s worden veilig in uw medisch dossier opgeslagen en niet in het openbaar vrijgegeven. Alleen als u zelf schriftelijk toestemming geeft, kunnen de foto′s voor andere doeleinden gebruikt worden zoals wetenschappelijke presentaties. Gebruikt u bloedverdunnende medicatie? Dan dient u meestal 1 week voor de behandeling te stoppen met deze medicatie. De plastisch chirurg zal ditin detail met u bespreken.

Voor een ooglidcorrectie kunt u terecht in Groningen, Leeuwarden, Sneek, en Zwolle. Gezien de centrale ligging van onze verschillende vestigingen zijn wij ook makkelijk te bereiken vanuit Assen, Drachten, Heerenveen en Emmen.

Een ooglidcorrectie bij Betan Clinics vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt gemiddeld dertig tot veertig minuten. Dit houdt in dat de oogleden en het gebied rondom plaatselijk verdoofd worden met enkele kleine injecties. Er vindt geen verdoving van het oog plaats. De injecties kunnen gevoelig zijn, maar dit verschilt van persoon tot persoon. Met de juiste techniek en aandacht zorgen wij ervoor dat u zo min mogelijk hinder ondervindt. Als de verdovende vloeistof is ingewerkt, zijn uw oogleden volledig verdoofd en kan de plastisch chirurg beginnen. Bekijk hier de infographic Een bovenooglidcorrectie bij Betan Clinics De plastisch chirurg zal op beide bovenste oogleden nauwkeurig aantekenen hoeveel huid er beiderzijds verwijderd moet worden. De huid die verwijderd moet worden is als het ware een reepje huid, die de plastisch chirurg wegsnijdt. Het sneetje wordt altijd in de plooi gemaakt, zodat het litteken doorgaans niet meer zichtbaar is. Het is mogelijk dat er ook een stukje van de oogkringspier wordt verwijderd. In sommige gevallen bevatten de oogleden wat overtollig vet waardoor de oogleden uitpuilen. Ook het teveel aan vet kan worden meegenomen. Dit wordt altijd met u van tevoren besproken. Door verschillende technieken te gebruiken zorgt de plastisch chirurg voor het beste mogelijke resultaat bij u. Om kleine bloedinkjes te voorkomen, worden de haarvaatjes in de oogleden dicht gebrand. Als laatste stap wordt het sneetje gehecht met een fijne hechtdraad en worden de oogleden afgeplakt met dunne pleisters. Na de behandeling blijft u ongeveer dertig minuten uitrusten op de uitrustkamer.
Minder kans op nabloedingen met de juiste apparatuur Bij Betan Clinics gebruiken wij een zogenaamde bipolaire diathermie. De bipolaire diathermie is een apparaat dat uiterst geschikt is om de kleinste haarvaatjes veilig en nauwkeurig dicht te branden tijdens de ingreep. De kans op onderhuidse bloedingen is hierdoor vele malen kleiner. Dit levert betere en mooiere resultaten op tijdens het herstel.
Nadat u uitgerust hebt mag u direct naar huis. Zorg ervoor dat iemand bij u is, want u mag niet zelf autorijden. Uw ogen zullen de eerste paar dagen blauw en gezwollen zijn.
Wat mag u wel en niet doen na een ooglidcorrectie? Zwellingen en mogelijke bloeduitstortingen kunnen minder worden als u thuis de ogen koelt. Om toch de deur uit te gaan, dragen de meeste mensen een zonnebril in de eerste week na de behandeling. Voorkom dat het litteken wordt blootgesteld aan de zon of zonnebank. Schijnt de zon? Draag dan ook een zonnebril. Na de ingreep mag u gedurende de eerste paar weken niet persen, bukken of tillen. De oogleden zijn immers gevoelig voor druk verhogende momenten. Daarom moet u druk op uw hoofd proberen te vermijden. Zorg ervoor dat u tijdens het slapen twee kussens gebruikt zodat u uw hoofd meer rechtop houdt. Merkt u dat u wat nabloedt, dep dan met een gaasje voorzichtig de ogen. Voorkom wrijven, zodat u de wond niet open wrijft. Na de ingreep mag u gedurende 2 weken geen make-up op of rond de ogen aanbrengen. Wij adviseren om de eerste 2 weken na de behandeling niet te sporten. Indien het geen intensieve, druk verhogende sport betreft, mag u dit hierna weer opstarten. Bij een ooglidcorrectie adviseren wij ten zeerste om minimaal 3 weken voor de ingreep te stoppen met roken, bij voorkeur zelfs 6 weken van tevoren. Ook na de ingreep is ons advies om minimaal 3 weken niet te roken.
Na een week komt u terug op controle en mogen de hechtingen verwijderd worden. De zwellingen en blauwe verkleuringen zijn dan meestal verminderd en u bent weer toonbaar voor uw omgeving. Soms duurt een zwelling 2 tot 3 weken voordat deze wegtrekt. De roodheid van het litteken trekt meestal na een paar weken weg. Af en toe blijf de huid langer rood. Vooral als u een dunne huid heeft, kan dit enkele maanden aanhouden. De meeste mensen ervaren geen pijnklachten tijdens het herstel. Als dit wel het geval is, bespreek dit met de plastisch chirurg en hij adviseert u welke pijnstillers u mag nemen. Doorgaans is het voldoende om paracetamol te gebruiken. Gebruik geen aspirine en/of ibuprofen tussen 10 dagen voor en 7 dagen na de ingreep. Zodra de zwelling is afgenomen is het resultaat goed te zien. Vooral na 3 maanden herstel is het uiteindelijke resultaat goed te beoordelen. Het duurt gemiddeld twaalf maanden voordat het litteken uitgerijpt is. Deze valt in de plooi van het bovenste ooglid en valt daarom niet op. Op de controle na de behandeling worden opnieuw foto′s gemaakt en samen met u vergeleken met de foto′s voor de behandeling.
Nadat de hechtingen verwijderd zijn 1 week na de behandeling is het resultaat al goed te zien. Er kunnen 1 week na de behandeling nog wat zwellingen en verkleuringen zijn. Meestal is na 3 maanden tijd het definitieve resultaat zichtbaar. Vergelijking tussen de voor- en na-foto′s laat een duidelijk verschil zien. De meeste mensen zijn zeer tevreden met hun keuze voor een bovenooglidcorrectie. De oogopslag is beter en het resultaat is vaak een opgewekte en fitte uitstraling.

Elke chirurgische operatie heeft risico’s, ongeacht of de ingreep groot of klein is. De meest voorkomende risico’s van een ooglidcorrectie zijn:

  • Ondanks alle strenge eisen om steriel te werken bestaat er altijd een kans op een infectie. Een infectie gebeurt gemiddeld in 1 tot 2% van de gevallen.
  • Rookt u? Dan adviseren wij ten zeerste om tot minimaal 3 weken voor en 3 weken na de ingreep te stoppen met roken. Roken vergroot namelijk de kans op een infectie.
  • De meeste oogleden zijn niet exact symmetrisch. Ook na de ingreep bestaat er een kans dat de oogleden niet volledig symmetrisch zijn. Ook zwellingen kunnen voor asymmetrie zorgen.
  • Tijdens de ingreep worden kleine zenuwtakjes in het ooglid doorgesneden waardoor het ooglid gevoelloos kan zijn. Dit houdt meestal 3 tot 6 maanden aan.
  • De ogen kunnen na de ingreep wat droog aanvoelen. Dit gaat vanzelf weer over.
  • Hoewel de plastisch chirurg vooraf mogelijke allergische reacties controleert, bestaat er de kans dat u een allergische reactie heeft op het desinfecteermiddel, de verdovingsvloeistof of de pleisters.
  • Verder is het mogelijk dat er sprake is van een nabloeding of een gestoorde wondgenezing.

 

De plastisch chirurg houdt deze risico’s goed in de gaten, zorgt voor een adequate nazorg en geeft duidelijke instructies mee voor thuis. Er bestaat een heel kleine kans dat een bloeding achter het ooglid ontstaat, waarbij een oogzenuw afgekneld wordt, waardoor het gezichtsvermogen slechter wordt. In zeer zeldzame gevallen kan dit leiden tot blindheid. Doordat de plastisch chirurgen bij Betan Clinics gebruik maken van een zogenaamde bipolaire diathermie, wordt de kans op onderhuidse bloedingen verkleind.

In sommige gevallen zien we dat de huid strakker trekt dan eigenlijk de bedoeling was. De plastisch chirurg kan dit verhelpen door een kleine nacorrectie uit te voeren.

“Mocht u ernstige pijnklachten hebben, verminderd zicht of andere klachten waar u zich ernstig zorgen over maakt, dan zijn wij 24/7 bereikbaar.”

De meest uitgevoerde ooglidcorrectie bij Betan Clinics is de bovenooglidcorrectie. Met de uitgebreide ervaring van de plastisch chirurgen en de beste materialen wordt een bovenooglidcorrectie bij Betan Clinics uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Een bovenooglidcorrectie voor beide ogen is mogelijk vanaf € 1100,- inclusief consult en controle.

> Bekijk hier de ooglidcorrectie kosten.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen wordt de ooglidcorrectie niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alleen in zeer gevorderde (uitzonderlijke) gevallen van hangende oogleden kunt u aanmerking komen voor een vergoeding. Dit is bijvoorbeeld het geval als minimaal vijftig procent van uw pupil bedekt is met overhangende huid. De plastisch chirurg beoordeelt of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Waarom kiezen voor een ooglidcorrectie bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een ooglidcorrectie bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics houden we van korte lijntjes en persoonlijk contact. Het consult, de behandeling, het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole worden door de plastisch chirurg zelf uitgevoerd. Hierdoor heb je altijd met één persoon te maken – wel zo persoonlijk. Een ooglidcorrectie is al mogelijk vanaf €1100. 

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van