Waarom kiezen voor een filler behandeling bij Betan Clinics?

Less is more: behoud van natuurlijke mimiek

Kwaliteit en veiligheid staan voorop

+ Ervaren plastisch chirurgen met hoge, academische titel

Alleen A-merk producten van vertrouwde fabrikanten

Nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken

Fillers

Met een goede filler behandeling van Betan Clinics kunt u tekenen van huidveroudering tegengaan. Rimpels en volumeverlies ontstaan door het verouderingsproces van de huid. Een van de populairste behandelingen om rimpels en volumeverlies te behandelen is een filler behandeling, waarbij een vulmiddel gebruikt wordt. Wij maken altijd gebruik van A-kwaliteit fillers die volkomen veilig zijn.

> Wilt u weten of een fillers voor u geschikt zijn? Vraag een consult aan.

Hoe wordt een filler behandeling uitgevoerd?

Een behandeling met fillers wordt bij Betan Clinics op professionele wijze uitgevoerd door artsen die zowel Nederlands als Europees gecertificeerd zijn. De storende rimpels en gezichtsdelen met weinig volume worden opgevuld met natuurlijk materiaal, toegediend met enkele kleine prikjes. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld diepe en oppervlakkige rimpels vervagen, de lippen subtiel voller worden, donkere kringen onder de ogen verdwijnen en de gezichtscontouren verbeteren. Het resultaat is een frisse, jeugdige uitstraling.

Voor & Na foto's

Heeft u interesse in een van onze behandelingen?

Wilt u weten hoe een filler behandeling uw gezicht er jeugdiger en frisser uit kan laten zien? Maar wilt u graag meer weten over de behandeling en eventuele bijwerkingen? Wij vertellen u er graag alles over, zodat u zonder zorgen een behandeling met fillers kunt ondergaan. Bel met uw vragen naar +31 (0)50 211 3 876. Of e-mail naar info@betanclinics.nl. Wij vinden het belangrijk om u eerst goed te informeren, voordat u een filler behandeling ondergaat.

Zoek uw behandeling​

Vind de behandeling die volledig bij uw wensen aansluit

Verschillende fillers

Rimpels en volumeverlies ontstaan door het verouderingsproces van de huid. Een van de populairste behandelingen om rimpels en volumeverlies te behandelen is door gebruik te maken van een filler, oftewel een vulmiddel. De storende rimpels en gezichtsdelen met weinig volume worden opgevuld met enkele kleine prikjes. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld diepe en oppervlakkige rimpels vervagen, de lippen subtiel voller worden, donkere kringen onder de ogen verdwijnen en de gezichtscontouren verbeteren. Het resultaat is een frisse, jeugdige uitstraling..

Veranderingen van de huid door veroudering

Verschillende factoren zijn van invloed op het verouderingsproces van de huid. Factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, roken, slechte voeding en alcoholgebruik. Met het ouder worden verzwakt de huidstructuur en zullen rimpels in het gezicht en in de hals zichtbaar worden en over de jaren dieper worden. Ook het volume in verschillende delen van het gezicht neemt af. Neem bijvoorbeeld de wangen. Naarmate we ouder worden zullen de wangen steeds meer invallen. Dit geeft een typische verouderde en vermoeide uitstraling. Tevens verliezen we met de ouderdom de typische jeugdige accenten en gezichtscontouren.

Als gezichtsvolume afneemt door de jaren, zakt de huid af naar beneden. Hierdoor ontstaan de prominente neus-lippenplooien, mondhoekplooien en hangende kaaklijnen. Andere veel voorkomende veranderingen zijn dat de jukbeenderen of slaap beiderzijds minder volume hebben. Het resultaat is een meer vierkantige vorm van het hoofd in de plaats van de jeugdige schoonheidsdriehoek die zorgt voor een stralende, fitte uitstraling. Al deze ongemakken van het ouder worden kunnen op een natuurlijke manier behandeld worden zodat u er zo jong uitziet als u zich voelt.

Bij Betan Clinics maken wij gebruik van geavanceerde, niet-permanente (tijdelijke) fillers van betrouwbare merken. De fillers bevatten water en een gel van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een product dat van nature in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur komt voor in de ruimte tussen cellen in het lichaam en heeft een natuurlijk vermogen om tussen de cellen water te binden. Hierdoor beschermt hyaluronzuur de cellen en werkt het als een stootkussen. Door hyaluronzuur blijft de huid soepel en veerkrachtig. Door het vocht inbrengende effect blijft de huid glad en stevig. Door ouderdom neemt de productie van hyaluronzuur af. Dit veroorzaakt een afname van de elasticiteit en het hydraterend vermogen van de huid resulterend in het ontstaan van rimpels en een droge huid. De fillers die Betan Clinics gebruikt staan bekend om de uitzonderlijk mooie, subtiele en egale resultaten. Ze worden zeer goed opgenomen in de huid met een gelijkmatige volumeverdeling. Ook laten deze fillers een natuurlijke toename van het gezichtsvolume en rehydratatie van de huid zien. De overgang tussen behandelde en onbehandelde gedeelten verloopt heel geleidelijk. Het voordeel van de fillers die Betan Clinics gebruikt is dat het gecombineerd kan worden met het verdovingsmiddel lidocaïne. Dit maakt de behandeling voor u een stuk comfortabeler. Ook levert een behandeling met deze fillers langdurig resultaat op, maar is altijd tijdelijk. Het effect blijft tot 12-18 maanden zichtbaar, afhankelijk van het soort behandeling, de huidconditie, levensstijl en leeftijd.
De fillers die wij bij Betan Clinics gebruiken staan bekend om de uitzonderlijk mooie, subtiele en egale resultaten.
Alle gebruikte fillers zijn volledig zuivere producten, bevatten geen dierlijke bestanddelen, zijn 100% biologisch afbreekbaar en geven zelden allergische reacties in de huid. De samenstelling is zodanig dat als u de behandelde huid aanraakt, u de filler niet voelt zitten. Het hyaluronzuur in de filler is in zeer verdunde vorm geconcentreerd en heeft geen invloed op uw gezondheid.
Verschil tussen fillers en botuline toxine Verwar fillers niet met botuline toxine. Botuline toxine werkt heel anders dan fillers. Botuline toxine zorgt ervoor dat spieren tijdelijk ontspannen, waardoor rimpels en andere lijntjes niet meer gevormd kunnen worden. Fillers vullen een rimpel, lijntje of plooi op. Botuline toxine wordt gebruikt voor zogenaamde dynamische rimpels die gevormd worden door verschillende gelaatsuitdrukkingen en fillers worden gebruikt voor zogenaamde statische rimpels die ontstaan door het verouderingsproces. De overeenkomst tussen fillers en botuline toxine is dat ze rimpels doen laten vervagen en op deze manier een vitale, frisse uitstraling geven. De resultaten van beide injectables zijn tijdelijk van aard.

Bij Betan Clinics wordt eerst een consult ingepland voordat u overweegt om een filler behandeling te ondergaan. Tijdens dit consult wordt uw hulpvraag met de plastisch chirurg besproken en wordt gecontroleerd of u in aanmerking komt voor een filler behandeling. U heeft alle tijd om uw wensen te bespreken. En eerlijk adviseert de plastisch chirurg welke behandeling het meest optimale resultaat geeft. Samen met u wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De plastisch chirurg legt uit welk resultaat hij verwacht te bereiken. Houd er rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven op een resultaat, omdat niet iedereen hetzelfde reageert op een filler behandeling. Tijdens het gesprek zal ook de uitvoering van de behandeling aan bod komen.

Als u een afspraak voor een consult inplant ontvangt u digitaal een medische vragenlijst van ons. Deze vragenlijst bevat vragen over uw algehele gezondheid en andere belangrijke, medische zaken waar de plastisch chirurg van op de hoogte moet zijn. Doordat u de vragenlijst reeds thuis heeft ingevuld blijft er tijdens het consult meer tijd over om uw wensen en vragen te bespreken.

Met fillers kunnen verschillende gedeeltes van het gezicht, hals, decolleté en handrug behandeld worden. Fillers worden met name gebruikt om lippen op te vullen, verticale lijntjes op de bovenlip (rokerslijntjes) te verminderen, lijntjes van de mondhoeken naar de kin (marionetlijnen) te verminderen, ingevallen wangen volume te geven, de neus-lippenplooi te verzachten en om meer volume te geven aan de kaaklijn.

Als u akkoord geeft voor een filler behandeling, zal de plastisch chirurg u vragen om een behandelovereenkomst te tekenen zodat u en de plastisch chirurg goed op de hoogte zijn van de behandeling en de verwachtingen. Ook neemt de plastisch chirurg enkele foto’s zodat het resultaat na de behandeling samen met u beoordeeld kan worden. De foto’s worden beveiligd opgeslagen in uw eigen medisch dossier. Alleen als u zelf nadrukkelijke, schriftelijke toestemming geeft, kunnen foto’s voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals een wetenschappelijke presentatie.

Voordat de behandeling plaatsvindt dienen vrouwen eventuele make-up te verwijderen en moet de huid van het te behandelen gebied goed gereinigd worden. De plastisch chirurg injecteert met een zeer dunne naald de filler in het te behandelen gebied. Afhankelijk van de gekozen behandeling vraagt de plastisch chirurg tussendoor om uw lippen te tuiten, te fronsen of te lachen. Op deze manier kan de plastisch chirurg de rimpels en het volume goed beoordelen. De filler wordt in enkele stappen geïnjecteerd. De plastisch chirurg masseert de huid rond de injectie om de filler gelijkmatig en egaal te verdelen.

Zodra de filler is geïnjecteerd, wordt het volume direct hersteld. De huid wordt zichtbaar elastischer en de gezichtscontouren verbeteren ter plekke. Door het hydraterende effect van de filler oogt de huid weer stevig en stralend. De behandeling duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten afhankelijk van welke delen behandeld worden. De prikjes kunnen wat gevoelig zijn, waarvoor we een extra verdovingsmiddel gebruiken om de behandeling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Afhankelijk van de diepte van de rimpels en plooien injecteert de plastisch chirurg de filler oppervlakkig of juist diep.

De huid wordt zichtbaar elastischer en de gezichtscontouren verbeteren ter plekke.

1 tot 2 uur na de behandeling is de verdoving uitgewerkt. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen uitzien. Dit is een normale reactie die meestal mild tot matig is en gewoonlijk dezelfde dag nog wegtrekt. Het kan zijn dat er een blauwe plek ontstaat, die na enkele dagen weer verdwenen is. Een blauwe plek kunt u goed camoufleren.

Het effect van een filler is direct zichtbaar. De rimpels kunnen al gedeeltelijk of zelfs helemaal verdwenen zijn. Na 1 tot 2 weken is het effect optimaal te beoordelen omdat eventuele kleine zwellingen dan volledig verdwenen zijn.

Adviezen voor de nazorg van een filler behandeling

Na de filler behandeling kunt u de behandelde huid thuis koelen om eventuele pijn of gevoeligheid te verzachten. Vermijd druk op het gezicht de eerste dag en voorkom contact met de geïnjecteerde huid. Voorkom gedurende 1 week zonnestraling op de behandelde huid en gebruik dagelijks een zonnebrandcrème. Wij adviseren om gedurende 1 week niet naar een sauna of zonnebank te gaan. Tevens is het advies om de eerste 2 weken na de filler behandeling geen scrubbing, peeling of microdermabrasie van de behandelde huid te ondergaan.

Direct na de behandeling is het resultaat van een filler zichtbaar. Mogelijk is de huid ter plekke nog wat rood en gezwollen. Dit trekt binnen enkele dagen weg of is zelfs dezelfde dag al weggetrokken. Het eindresultaat is goed te beoordelen na 1 tot 2 weken. Het resultaat blijft gemiddeld 12 tot 18 maanden aanhouden. Dit kan verschillen van persoon tot persoon, omdat iedereen anders reageert op een natuurlijke, niet-permanente filler. Het effect zal over de tijd geleidelijk aan minder worden. De plastisch chirurg heeft vooraf de te verwachten resultaten met u besproken. Hij zal een zo goed mogelijk beeld schetsen van wat u mag verwachten van de behandeling.
Niet tevreden met het resultaat? In uitzonderlijke gevallen komt het resultaat niet overeen met de verwachting van een behandeling. Tijdens de controle afspraak kunt u dit met de plastisch chirurg bespreken. De plastisch chirurg zal samen met u naar een geschikte oplossing zoeken. Mocht u de behandeling ongedaan willen maken, dan kan de filler probleemloos en zonder restverschijnselen eenvoudig opgelost worden met het middel hyaluronidase.
Na een filler behandeling kan er plaatselijk wat roodheid en zwelling van de huid optreden. Dit is een normale reactie van de huid en is slechts tijdelijk. De roodheid en zwelling trekken binnen enkele dagen weg. Er bestaat een kleine kans op een blauwe plek die binnen 1 week wegtrekt. Dit heeft geen nadelige gevolgen op het uiteindelijke resultaat. Bij Betan Clinics worden alleen niet-permanente fillers (tijdelijke fillers) gebruikt. Permanente fillers zijn tegenwoordig verboden in Nederland. Ze bestaan uit niet-natuurlijke bestanddelen en kunnen daardoor niet door het lichaam afgebroken worden. Dit kan nare complicaties tot gevolg hebben, zoals infecties, het ontstaan van harde bobbeltjes of gevoelige kapselvorming. De niet-permanente fillers die bij Betan Clinics gebruikt worden zijn 100% natuurlijk en volledig afbreekbaar door het lichaam. Deze filler zijn reeds miljoenen keren wereldwijd gebruikt en tonen doorgaans geen complicaties.
De niet-permanente fillers die bij Betan Clinics gebruikt worden zijn 100% natuurlijk en volledig afbreekbaar door het lichaam.

De kosten van een filler behandeling zijn afhankelijk van de regio of meerdere regio’s die behandeld worden. De ene regio is kleiner dan de ander en de ene rimpel is dieper dan de ander. De prijs wordt berekend op basis van de hoeveelheid filler die gebruikt moet worden om het gewenste resultaat te bereiken. Voordat een behandeling plaatsvindt zal de plastisch chirurg altijd met u bespreken wat een behandeling u zal kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bij Betan Clinics zijn er geen onverwachte kosten die niet met u van tevoren besproken zijn. Voor een overzicht van de tarieven voor filler behandelingen, ga naar onze tarievenpagina.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Fillers worden voor verschillende doeleinden ingezet, zoals het verminderen van rimpels en lijntjes, het opvullen van gedeelten met veel volumeverlies en het accentueren van gezichtscontouren. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld rokerslijntjes, marionetlijnen en donkere kringen onder de ogen verminderd worden. Andere voorbeelden zijn het opvullen van lippen, jukbeenderen of wangen of de kaaklijn.

Betan Clinics werkt alleen met A-merk fillers van betrouwbare fabricanten die tijdelijk van aard zijn en de meest optimale, natuurlijke resultaten geven. Alle fillers die Betan Clinics gebruikt zijn uitgebreid wetenschappelijk getest op werkzaamheid, veiligheid en duurzaamheid en deze middelen zijn wereldwijd reeds miljoenen keren gebruikt. Het bijzondere aan de fillers die wij gebruiken is dat ze zeer gelijkmatig worden opgenomen in de huid en dat de fillers niet te voelen zijn bij aanraking van de behandelde huid. Een bijkomstig voordeel is dat de fillers goed gecombineerd kunnen worden met verdovingsmiddelen, zodat de behandeling voor u comfortabel verloopt. Het resultaat kan tot maar liefst 12 tot 18 maanden aanhouden. Alle gebruikte fillers zijn 100% natuurlijk en worden biologisch afgebroken in het lichaam.

Botuline toxine en fillers zijn beide injectables, oftewel middelen die met een dunne naald worden geïnjecteerd. Beide producten zorgen ervoor dat rimpels vervagen. Daarentegen, het werkingsmechanisme is heel verschillend. Botuline toxine ontspant de spier waardoor er geen rimpels zichtbaar zijn als iemand gezichtsuitdrukkingen maakt. Een filler is een vulmiddel die rimpels opvult. Rimpels die ontstaan door het verouderingsproces kunnen met een filler opgevuld worden.

Permanente fillers zijn verboden in Nederland. Ze bestaan niet uit natuurlijke stoffen die in het lichaam voorkomen en ze worden door hun samenstelling niet door het lichaam afgebroken. De reden dat deze fillers niet meer toegestaan zijn, is vanwege de mogelijke complicaties die kunnen optreden. Door hun niet-natuurlijke samenstelling kunnen er infecties, voelbare bobbels en kapselvorming om de filler ontstaan. Tegenwoordig wordt altijd gekozen voor het gebruik van tijdelijke fillers die op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken kunnen worden. Complicaties treden daarom nauwelijks op. Mocht het resultaat tegenvallen of mocht in het uitzonderlijke geval toch een complicatie ontstaan, dan kan deze filler eenvoudig opgelost worden met hyaluronidase.

Permanente fillers zijn verboden in Nederland. Ze bestaan niet uit natuurlijke stoffen die in het lichaam voorkomen en ze worden door hun samenstelling niet door het lichaam afgebroken. De reden dat deze fillers niet meer toegestaan zijn, is vanwege de mogelijke complicaties die kunnen optreden. Door hun niet-natuurlijke samenstelling kunnen er infecties, voelbare bobbels en kapselvorming om de filler ontstaan. Tegenwoordig wordt altijd gekozen voor het gebruik van tijdelijke fillers die op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken kunnen worden. Complicaties treden daarom nauwelijks op. Mocht het resultaat tegenvallen of mocht in het uitzonderlijke geval toch een complicatie ontstaan, dan kan deze filler eenvoudig opgelost worden met hyaluronidase.

Een filler behandeling bij Betan Clinics wordt altijd veilig uitgevoerd. De plastisch chirurgen gebruiken alleen A-merk producten die 100% natuurlijk en in elke situatie afbreekbaar en oplosbaar zijn. Door de uitzonderlijke expertise en ervaring van de plastisch chirurgen kunnen wij garanderen dat de behandeling kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt.

Fillers zijn niet toegestaan bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met spierzwakte, ademhalings- of slikproblemen.

Het is niet toegestaan om een filler behandeling te ondergaan tijdens uw zwangerschap. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de filler schadelijk is voor uw ongeboren kind, echter het tegendeel is ook niet bewezen. In dit opzicht nemen de plastisch chirurgen van Betan Clinics geen enkel risico en raden wij het af.

De fillers die bij Betan Clinics gebruikt worden zijn tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Er bestaan talloze fillers met verschillende bestanddelen. In het verleden werden in Nederland ook permanente fillers gebruikt. Bent u reeds behandeld met een filler? Probeer dan te achterhalen met welke filler u behandeld bent. Bent u behandeld met een permanente filler? Dan adviseren wij om niet meer behandeld te worden in hetzelfde gebied.

Voordat de behandeling plaatsvindt ontvangt u digitaal een vragenlijst met medische vragen. In deze vragenlijst wordt ook gevraagd naar uw medicatiegebruik. Het gebruik van medicijnen is in het algemeen toegestaan bij een filler behandeling. De plastisch chirurg controleert uw medicatie en brengt zonodig advies uit.

Voor een filler behandeling hoeft u niet te stoppen met roken. Realiseert u zich wel dat roken een forse impact heeft op de huidkwaliteit. Roken heeft een negatief effect op de doorbloeding van de weefsels en versnelt daardoor het verouderingsproces van de huid. Door te stoppen met roken remt u het verouderingsproces van de huid af.

Nadat alles rondom de behandeling met u besproken is en foto’s gemaakt zijn, tekent u een behandelovereenkomst. Hierna wordt de te behandelen huid gereinigd. Er kan voor gekozen worden om de huid in te smeren met een verdovende crème. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om de filler te combineren met een verdovingsmiddel, zoals lidocaïne. Met een dunne naald wordt de filler geïnjecteerd en zal de plastisch chirurgen tussendoor vragen om bepaalde gezichtsuitdrukkingen te maken, zoals de lippen tuiten, lachen of wangen bol maken, zodat de plastisch chirurg goed de plooien en rimpels kan beoordelen. Het resultaat van de filler is direct zichtbaar.

Nadat alles rondom de behandeling met u besproken is en foto’s gemaakt zijn, tekent u een behandelovereenkomst. Hierna wordt de te behandelen huid gereinigd. Er kan voor gekozen worden om de huid in te smeren met een verdovende crème. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om de filler te combineren met een verdovingsmiddel, zoals lidocaïne. Met een dunne naald wordt de filler geïnjecteerd en zal de plastisch chirurgen tussendoor vragen om bepaalde gezichtsuitdrukkingen te maken, zoals de lippen tuiten, lachen of wangen bol maken, zodat de plastisch chirurg goed de plooien en rimpels kan beoordelen. Het resultaat van de filler is direct zichtbaar.

Een filler behandeling duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten afhankelijk van de grootte en het aantal regio’s dat u laat behandelen. Soms wordt ervoor gekozen om een filler behandeling te combineren met een botuline toxine behandeling. Zorg ervoor dat u minimaal 15 minuten voor de behandeling aanwezig bent in de kliniek.

Een filler behandeling kan pijnlijk of gevoelig zijn. Over het algemeen wordt de ingreep niet als pijnlijk ervaren vanwege de maatregelen die wij nemen. De plastisch chirurgen bij Betan Clinics gebruiken alleen fillers die een verdovingsmiddel (lidocaïne) bevatten, waardoor de ingreep nagenoeg pijnloos is. Bij de echt gevoelige ingrepen (bijvoorbeeld rondom de mond, zoals de behandeling van rokerslijnen) dienen we bovenop het verdovingsmiddel een aantal verdovingsinjecties toe alvorens we van start gaan met de behandeling. Een filler behandeling van de lippen voeren we altijd uit met een extra dunne naald, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is.

Na een filler behandeling is het toegestaan om direct weer aan het werk te gaan. Het is een behandeling die binnen 30 minuten is gedaan en waarvan het effect direct zichtbaar is. De meeste mensen zijn de dezelfde dag alweer toonbaar en gaan weer aan het werk.

U hoeft na de behandeling geen verband te dragen. Mocht er een klein bloedinkje ontstaan door de injectie, dan krijgt u een pleister die u dezelfde dag nog mag verwijderen.

Na een filler behandeling kan de huid nog wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt meestal dezelfde dag nog weg en duurt maximaal enkele dagen. Op de plaats waar geïnjecteerd wordt kan een kleine blauwe plek ontstaan die ook na enkele dagen volledig wegtrekt. Een blauwe plek kan goed met make-up gecamoufleerd worden. De meeste mensen zijn dezelfde dag weer toonbaar.

Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar. De huid kan nog wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt dezelfde dag of binnen enkele dagen weg. Hierna is het eindresultaat goed te beoordelen.

Hoe lang het effect van een filler zichtbaar blijft hangt af van meerdere factoren. Een filler is een product dat op natuurlijke wijze door het lichaam wordt afgebroken. Hoe snel dit gebeurt verschilt van persoon tot persoon. Tevens hangt de duur af van het soort filler dat gebruikt wordt. Bij Betan Clinics maken we met name gebruik van Belotero. Het resultaat van deze filler kan tot maar liefst 12 tot 18 maanden zichtbaar. Over de tijd zal het effect geleidelijk aan minder worden.

Mocht u na de behandeling niet tevreden zijn met het resultaat, dan kan dit op de controle afspraak met de plastisch chirurg besproken worden. Wij zullen altijd met u de te verwachten resultaten bespreken voordat u een behandeling ondergaat. Mocht u niet tevreden zijn, dan bekijken wij samen met u naar een geschikte oplossing. Wilt u de behandeling ongedaan maken, dan zal de plastisch chirurg hiervoor zorgdragen. Met het middel hyaluronidase kan de filler probleemloos en zonder restverschijnselen eenvoudig opgelost worden.

Wij adviseren om gedurende minimaal 1 week de behandelde huid niet bloot te stellen aan de zon. Gaat u naar buiten? Smeer de huid in met een zonnebrandcrème.

Wij adviseren om gedurende de eerste 1 week na een filler behandeling niet naar een zonnebank of sauna te gaan.

U mag na een filler behandeling sporten. Let op dat u contact met of druk op het behandelde gebied de eerste paar dagen vermijdt. Dit kan ten nadele zijn van de resultaten.

Wij adviseren om ten minste de eerste 2 weken na een behandeling geen gezichtsmassage, peeling, scrubbing of microdermabrasie te ondergaan. Deze behandelingen zijn erg intensief voor de behandelde huid en moeten in de eerste herstelfase vermeden worden. Heeft u twijfels of een behandeling wel of niet mag, vraag het de plastisch chirurg die u behandeld heeft.

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van