Botox fronsrimpel

Door veelvuldig te fronsen – bijvoorbeeld wanneer je boos bent of aandachtig bezig bent – kunnen naar verloop van tijd fronsrimpels ontstaan. Deze vaak verticale rimpels tussen de ogen en/of wenkbrauwen geven de indruk dat je boos of chagrijnig bent, terwijl dit meestal niet het geval is. De fronsrimpel is eenvoudig aan te pakken met botox, een spierverslappende injectable. Op deze pagina gaan we in op de werking van botox tegen fronsrimpels, de type fronsrimpels die we onderscheiden en leggen we uit hoe een botoxbehandeling tegen fronsrimpels in zijn werk gaat.

Wat zijn fronsrimpels en hoe ontstaan ze?

De rechtopstaande rimpels tussen de ogen die verschijnen wanneer je fronst, noemen we – niet geheel verrassend – fronsrimpels. Hoe de fronsrimpel eruit ziet, is per persoon verschillend. Zo onderscheiden we doorgaans vijf verschillende vormen: het U-patroon, V-patroon, het horizontale patroon, omega-patroon en het omgekeerde omega-patroon. Het type patroon bepaalt hoe de fronsrimpel eruit ziet, maar ook hoe de botoxbehandeling eruit ziet. Iedere vorm vraagt namelijk om andere injectiepunten en een aangepaste dosering botox.

De meest voorkomende oorzaak van fronsrimpel is veelvuldig fronsen. Wanneer je vaak boos kijkt, de ogen samenknijpt (bijvoorbeeld tegen fel (zon)licht) of fronst wanneer je geconcentreerd bezig bent, ontstaat er naar verloop van tijd een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels kunnen ook ontstaan door zonschade en roken. Ook erfelijkheid kan een rol spelen in het ontstaan van de fronsrimpel.

Wat is botox precies?

Bij Betan Clinics werken we voor het tegengaan van fronsrimpels doorgaans met botuline toxine (kortweg ‘botox’). Botox is een eiwit dat wordt gemaakt door de bacterie clostridium botulinum. Het middel laat de spieren ontspannen en kan zo de fronsrimpel verzachten of tijdelijk helemaal laten verdwijnen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht die er normaliter voor zorgt dat je je gezichtsspieren kan aanspannen en dus kan fronsen. Door botuline toxine wordt fronsen tijdelijk minder goed of niet meer mogelijk, waardoor de fronsrimpel direct rustiger oogt of zelfs helemaal glad is. De botuline toxine die we bij Betan Clinics gebruiken, is van A-klasse kwaliteit, niet-permanent en uiterst veilig voor huid en lichaam.

Zo werkt botox tegen fronsrimpels

Voordat de botox in de huid wordt geïnjecteerd, zal de plastisch chirurg je vragen te fronsen, zodat hij het patroon van de fronsrimpel goed kan bepalen. Hierna tekent de plastisch chirurg de injectieplekken af, zodat voor de arts precies zichtbaar is waar de botox zijn werk moet doen. Iedere botoxbehandeling tegen fronsrimpels is maatwerk: de injectieplekken kunnen voor iedereen anders zijn. Dit om het allerbeste resultaat te kunnen garanderen. De botuline toxine wordt vervolgens met een zeer dunne naald in de huid geïnjecteerd. Hier voel je weinig tot niets van; het gevoel is vergelijkbaar met subtiele speldenprikjes. Een botoxbehandeling van de fronsrimpel duurt vijf tot tien minuten. De huid zal hierna nog enkele uren rood en wat gezwollen zijn. Het effect van botox bij fronsrimpels houdt gemiddeld drie tot zes maanden.

Waarom kiezen voor een botox behandeling bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Een natuurlijk resultaat met botox

Ook bij het behandelen van de fronsrimpel streven we bij Betan Clinics te allen tijde naar mooie, subtiele resultaten die jouw natuurlijke schoonheid benadrukken. Met botuline toxine is de fronsrimpel volledig glad te krijgen, maar veel liever kijken we naar je natuurlijke anatomie, en passen we daar de dosering botox op aan. Bij Betan Clinics kiezen we altijd liever voor een iets lagere dosering botox dan voor een te hoge, om onnatuurlijke resultaten en een ‘bevroren’ pokerface te voorkomen. Wij zijn van mening dat botuline toxine vooral niet te veel moet laten zien dat je ‘iets’ aan je gezicht hebt laten doen. We benadrukken met botox vooral een jeugdiger, uitgeruster uiterlijk, zo ook bij de behandeling van de fronsrimpel. In dit artikel lees je meer over onze visie op behandelingen met botox en fillers.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

Wat kost de botoxbehandeling tegen de fronsrimpel?

Het tarief van botox wordt bij Betan Clinics per zone berekend. De behandeling van de fronsrimpel geldt als één zone, waarvan het tarief €185 is. Maar het behandelen van de fronsrimpel is al mogelijk voor €95. Dit is de prijs van mini-botox, waarbij een dosering van 0,5 zone in de fronsrimpels wordt geïnjecteerd. Onze plastisch chirurg dr. Volkan Tanaydin gelooft erin dat de mooiste, meest natuurlijke resultaten worden behaald met een geringe dosering. Less is more, is zijn motto. Voor de fronsrimpel – zeker wanneer deze nog niet overduidelijk aanwezig is – kan mini-botox al een prachtig resultaat geven. Tijdens een consult kan dr. Tanaydin je meer vertellen over de juiste dosering.

Consult voor persoonlijk advies

Stoor je je aan jouw fronsrimpel en ben je benieuwd of botox voor jou de oplossing is? Je bent altijd welkom voor een  consult. Dit kan ook digitaal, via een videoconsult. Een videoconsult is de laagdrempelige, snelle en toch persoonlijke weg naar meer informatie over botox.

Liever fysiek naar de kliniek komen? Dat kan natuurlijk ook. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Ook wanneer je direct een afspraak wil maken voor een behandeling kan je ons bellen, mailen of WhatsAppen. We hopen je binnenkort te mogen begroeten in onze kliniek te Groningen, Leeuwarden, Sneek of Zwolle.

Wij weten dat elk mens uniek is, maar ook onze anatomie. Er bestaat een grote diversiteit in onze gelaatsspieren. In leerboeken of op cursussen wordt vaak geleerd dat standaard 5 prikjes moet worden gezet om de fronsrimpel te verwijderen of te verminderen. Is het dan logisch dat we met de grote diversiteit van onze fronsspieren wegkomen met standaard 5 prikken? Grote kans dat men tevreden zal zijn, maar toch vind ik als perfectionist dit verre van ideaal. Ik vind dat we eerst de fronsbewegingen goed moeten analyseren alvorens we de botox behandeling doen.

Fronsrimpel: welke soorten zijn er en hoe kom je ervan af?

Fronzen, vrijwel iedereen doet dit in meer of mindere mate. Helaas hebben sommige mensen last van een fronsrimpel die ook zichtbaar blijft, ook wanneer niet gefronst wordt. Fronsrimpels ontstaan naast fronzen ook door bijvoorbeeld ouderdom, fysieke activiteit en de mate waarin je je huid blootstelt aan de zon. Gelukkig valt er tegenwoordig eenvoudig iets aan te doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een botox behandeling om je frons te behandelen. Maar voor je start met een rimpelbehandeling is het belangrijk om eerst te weten van welke type frons jij last hebt. In totaal zijn er 5 soorten fronzen te onderscheiden*. Lees snel verder en ontdek welke frons jij hebt.

U-patroon fronsrimpel

U-patroon-fronsrimpel

De naam spreekt voor zich. Deze fronsrimpel heeft de vorm van een U. Dit is de meest voorkomende frons. Boven beide wenkbrauwen begint de frons die in een U boog naar het midden loopt. Er ontstaan dan ook vaak 2 verticale rimpels, ook wel een “11’s” rimpel genoemd. Je ziet dit patroon vaker bij vrouwen dan bij mannen.

V-patroon fronsrimpel

V-patroon-fronsrimpel
Het V-patroon komt na het U patroon het meest voor. Vooral mannen hebben vaak een V-frons. In ruststand is de frons vaak al te zien en wanneer je fronst, is een scherpe lijn boven de wenkbrauwen tot boven de neus te zien in de vorm van een V.

Horizontale-patroon fronsrimpel

horizontale-patroon-fronsrimpel
Hier zie je meestal dat de frons enkel horizontaal beweegt en naar elkaar toe. Na de U- en V-vorm zie je dit type frons ook vaak. Mannen hebben hem iets vaker dan vrouwen.

Omega-patroon fronsrimpel

omega-patroon-fronsrimpel
De rimpel in de vorm van een omega komt minder vaak voor dan fronsrimpels met een V-, U- of horizontale patroon. Zelf heb ik deze vorm van een fronsrimpel. Hierbij heb je eerst een horizontale vorm van fronzen waarbij net aan het einde van de beweging ook de wenkbrauw omhoog getrokken wordt. De fronzen zijn dan niet alleen net boven de neus en wenkbrauwen, maar ook meer op het midden van het voorhoofd zichtbaar.

Omgekeerde omega-patroon

inverted-omega-fronsrimpel
De omega kan ook omgekeerd zijn. Hierbij zie je dan dat iemand meer naar beneden toe fronst richting de neus. Je ziet dan ook meestal rimpels op de zijkanten van de neus zichtbaar worden, ook wel de bunny lines genoemd. Dit patroon komt het minst voor, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Waarom is de type fronsrimpel belangrijk bij een botox behandeling?

Het is belangrijk om dit te weten, omdat mijns inziens elke soort rimpel op een andere manier behandeld moet worden. Niet alleen de prikpunten maar ook de doseringen per prikgaatje moet hierop aangepast worden. Immers, niet alleen de anatomie van de fronsspieren per persoon zijn verschillend, maar ook de kracht van deze spieren. Het is dan zonde om bijvoorbeeld steeds dezelfde dosis botox in spieren te spuiten die nauwelijks of niet actief zijn. Je kunt dan beter deze dosering gebruiken voor de spieren met de meeste activiteit. Daarnaast kun je ook zodanig je prikken aanpassen zodat juist de spieren die de wenkbrauw naar beneden trekken, worden verlamd. Hierdoor ontstaat dan juist een wenkbrauwlift welke bijdraagt aan een mooie open blik. Wie wil dit nou niet?

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van