BEKIJK ONZE NIEUWSTE BLOGS & VIDEO'S Maandag t/m zondag tot 22:00 bereikbaar: 050-2113876 info@betanclinics.nl
  • NL
  • EN
  • DE
Logo
MENU

PRP / PRF Behandeling – 100% natuurlijk en veilig alternatief voor huidverbetering

PRP behandeling

Een gladde, strakke huid willen we allemaal. Maar niet iedereen ziet botox en fillers zitten. Houden de opties dan op? Gelukkig niet! Bij Betan Clinics kun je terecht voor de 100% natuurlijke anti-agingbehandeling PRP. Dit staat voor platelet rich plasma en verjongt en verbetert de huid met gebruik van eigen bloed. Ook wordt PRP ingezet om haarverlies tegen te gaan en de haargroei te stimuleren. Hoe PRP in zijn werk gaat en wat de resultaten van deze behandeling zijn, leg ik uit in dit artikel.

Wat is PRP?

PRP is een afkorting die staat voor platelet rich plasma. Of in het Nederlands: (bloed)plaatjesrijk plasma. Bij een PRPbehandeling wordt de huid of hoofdhuid geïnjecteerd met eigen bloed. Dit bloed – slechts een kleine hoeveelheid – wordt afgenomen uit de arm, waarna het wordt gecentrifugeerd en gefilterd. Voor de huid is het plasma met bloedplaatjes waardevol; de rode en witte bloedcellen worden afgescheiden. PRP is een natuurlijke ingreep omdat er wordt gewerkt met eigen bloed. Natuurlijker kan bijna niet!

Wat doet PRP voor je huid en haar?

Nadat je bloed is gefilterd, blijft er plaatjesrijk plasma over: de PRP. Met een dunne naald wordt deze ‘stof’ in de huid gespoten, net zoals bij botox en fillers. Hier voel je bijna niets van; je voelt alleen een kort prikje. PRP stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluron, herstelt beschadigd weefsel en geeft de bloedcirculatie een boost. PRP laat de huid direct stralender ogen en werkt op de langere termijn effectief tegen rimpels, acne en wondjes. Ook is het een populaire behandeling bij dun wordend haar: het kan de haargroei stimuleren en haarverlies tegengaan.

De resultaten

PRP heeft resultaten op de korte en langere termijn. Direct na de behandeling zul je merken dat je een gezonde blos hebt; dit komt omdat er is gewerkt met eigen bloed (vandaar ook de naam vampire facelift). Ook voelt de huid al gelijk gladder aan. Maar de aanmaak van hyaluron, elastine en collageen duurt wat langer, zo ook de resultaten die hiermee gepaard gaan. Na twee tot vier weken gaan de hyaluron, elastine en collageen van binnen werken en zul je merken dat de huid egaler, gladder en soepeler aanvoelt en oogt. Om dit resultaat te versterken, raad ik altijd aan twee tot drie PRPbehandelingen te ondergaan. De kans op complicaties is zeer klein. Het is een veilige, natuurlijke behandeling die goede resultaten laat zien.

PRP tegen haarverlies

Niet alleen de huid heeft baat bij de anti-agingbehandeling; ook een dunner wordende haardos haalt voordelen uit PRP. Plaatjesrijk plasma voedt namelijk de haarzakjes, waardoor het haar minder snel uitvalt en de natuurlijke haargroei flink wordt gestimuleerd. Om de voordelen tegen haarverlies te ervaren, zijn zo’n vier tot vijf behandelingen op jaarbasis nodig. De eerste twee behandelingen dienen om de maand plaats te vinden, de laatste behandelingen om de drie maanden. Meer weten over PRP tegen haarverlies? Neem gerust contact met ons op.

Op deze pagina lees je meer over een PRPbehandeling bij Betan Clinics. Of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend en gratis consult, waar we je graag meer vertellen over onze werkwijze.

whatsapp Boek uw afspraak