Lip fillers ervaringen

ervaring tips lip fillers

Een lipvergroting met lip fillers is onder de 20ers en 30ers bij uitstek de meest gewilde behandeling, en dan heb ik het niet over de ‘fabulous’ modevrouwen uit Beverly Hills, maar ‘gewone’ Nederlanders zoals jij en ik. Randstad of platteland, het lijkt overal een trend te worden. Studies hebben aangetoond dat er sinds 2010 een stijging plaatsvindt van maar liefst 32% van het aantal lipfillerbehandelingen. Tijd om wat meer aandacht aan de lipfillerbehandeling te besteden!

Na het lezen van deze blog weet je:

  • Dat je zeker moet zijn van de lipfillerbehandeling
  • Hoe je teleurstellende resultaten voorkómt
  • Hoe jij je grenzen goed bewaakt
  • Wat je vóór het consult al moet weten
  • Het resultaat hangt af van jou én de arts
  • Wat te doen als het resultaat tegenvalt
  • Hoe je rekening houdt met de kosten van een lipfillerbehandeling

Maak een weloverwogen keuze

Voordat ik meer uitleg over lipfillers, wil ik eerst een statement maken. Mocht je ooit al eens nagedacht hebben over een behandeling met fillers, maak voor jezelf de keuze of je het een lipfillerbehandeling wilt of niet. Het moet 100% jouw eigen keuze zijn, en als het jouw persoonlijke keuze is, laat anderen jouw weloverwegen keuze niet beïnvloeden.

Hoewel het effect van fillers tijdelijk is (het is zelfs mogelijk om de behandeling ‘ongedaan’ te maken) zou het zonde zijn als je na een lipfillerbehandeling niet tevreden bent of dat jij je schuldig voelt over het geld dat je eraan besteed hebt. Als ik merk dat je twijfelt, heb ik liever dat je thuis nogmaals goed nadenkt.

Ik heb een aantal belangrijke tips voor je als je een lipfillerbehandeling overweegt:

1. Verleg niet onbewust je grenzen!

Bij het gebruik van fillers, met name bij volumevergroting van de lippen, is het belangrijk dat jouw behandelend arts rustig en stapsgewijs de behandeling uitvoert. Bespreek heel duidelijk van tevoren wat je precies wilt en wat je absoluut niet wilt.

Het effect van een filler is tijdens de behandeling direct te zien, dus ik raad aan om tussen de injectie door mee te kijken in een handspiegel hoe de resultaten zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat het resultaat voldoet aan jouw verwachtingen.

Mocht je na de behandeling toch nog twijfelen over het resultaat, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat de arts de resterende filler tijdelijk voor jou bewaard zodat de arts later nog extra filler kan bijspuiten.

Voor-na foto’s vóórkomen dat je steeds meer je grenzen verlegt

Een ervaren arts kijkt er altijd op toe dat je niet je eigen grenzen (onbewust) verlegt. Na een lipvergroting kun je namelijk gewend raken aan het resultaat. In zo’n geval kan de arts de voor en na foto’s samen met jou bekijken om jouw lippen voor en na de lipfillerbehandeling goed te vergelijken. De meeste mensen bevestigen dat er een significant verschil te zien is ten opzichte van vóór de behandeling en zien af van een extra ‘touch up’.

2. Bedenk van tevoren wat je anders wilt aan je lippen

Wat wil je veranderen aan je lippen? Wil je een vollere bovenlip? Moeten de lipranden meer geaccentueerd worden? Wil je dat de lippen natuurlijk ogen of mogen de lippen wat opvallen? Of wil je meer zichtbaar lippenrood in de mondhoeken?

Door van tevoren goed over na te denken wat je precies wilt, zal de arts beter op de hoogte zijn van jouw wensen, en uit ervaring kan ik stellen dat het de resultaten altijd ten goede komt.

Voor en na Lip fillers

3. Een goed begin is het halve werk

Kom je voor de eerste keer voor een lip filler behandeling, dan kun je bij een ervaren arts rekenen op een afspraak van 1 uur. In dat uur zal de arts heel goed met je bespreken wat jou stoort, wat jouw wensen zijn en vooral, wat je kunt verwachten van de behandeling. Een goed gesprek in begrijpelijke taal is heel belangrijk voordat je overgaat tot behandeling.

Voordat de behandeling begint is het belangrijk om de lippen te verdoven met bijvoorbeeld een verdovende crème, zodat je minder last hebt van de injecties. Sommige mensen ervaren de prikken als pijnlijk, vooral op de cupidoboog (het middelste gedeelte). Een goede, verdovende crème kan wonderen doen!

Tijdens de behandeling kan het zijn dat de arts enkele markeringen aanbrengt om de exacte plaats van injectie te bepalen. Het resultaat is direct te zien, maar ben er van bewust dat er wat zwelling en verkleuring kan optreden. Dit trekt binnen 2 tot 3 dagen weg. Tussendoor is het belangrijk dat de arts de lippen masseert en controleert op voelbare bultjes die bij een goede injectietechniek nauwelijks tot niet vóórkomen.

4. Het is meer dan alleen beauty: ken de risico’s

Vaak worden lipfillerbehandelingen als ‘een snelle lunchbehandeling’ bestempeld, alsof het volledig zonder risico’s is. Toch bestaan er ook vervelende risico’s. Bij een goede, zorgvuldige uitvoering door een ervaren arts is de kans op risico’s klein, maar ze zijn niet te verwaarlozen.

Er bestaat een kans op een allergische reactie of onbedoelde vochtophoping. Wees dus kritisch en zorg ervoor dat de risico’s altijd besproken zijn voordat je de behandeling ondergaat. Een ervaren arts kent alle risico’s en weet wat hij of zij moet doen als er een ongewild effect optreedt.

Ik ben niet tevreden met het resultaat…

Het kan vóórkomen dat je niet tevreden bent met het resultaat. HELP! Wat moet je doen? Maakt de arts gebruik van hyaluronzuurfillers, dan heeft de arts jou waarschijnlijk van tevoren uitgelegd dat het effect van de filler teruggedraaid kan worden. Dus letterlijk hoe je eruitzag voordat je de behandeling onderging. Hiervoor gebruikt de arts het middel ‘hyaluronidase’, een middel dat de hyaluronzuur oplost en de filler binnen no time verdwijnt.

5. Neem de kosten en de duur van de resultaten mee in je overweging

Prijzen voor lip fillers kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van het type filler en de hoeveelheid, maar ook de kliniek of arts die jou behandelt is vaak een bepalende factor. Kijk uit voor extreme uitschieters. Is de prijs te mooi om waard te zijn? Dan is het meestal ook zo. Voor een subtiele, maar natuurlijke ogende vergroting van je lippen kun je rekenen op € 300,- tot € 500,-.

Vraag altijd vooraf hoe lang de lip fillers blijven zitten. Dit verschilt namelijk per filler en kan variëren tussen de zes maanden en twee jaar. Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te snappen dat een filler die 2 jaar meegaat maarliefst 4x goedkoper is dan een filler van dezelfde prijs die zes maanden meegaat.

Vond je de blog interessant? Deel de blog op social media en laat een reactie achter. Wij zijn heel benieuwd of jij ooit al nagedacht hebt over een lipfillerbehandeling! Heb je een vraag, stel ze gerust. Wij zullen op elke reactie persoonlijk reageren.

Advies?

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

ervaring tips lip fillers
Fillers

Lip fillers ervaringen

Een lipvergroting met lip fillers is onder de 20ers en 30ers bij uitstek de meest