Traangoot behandeling

Iedereen heeft ze: traangootjes. Dit gebied dat van de binnenste ooghoek richting het bovenste deel van de wang loopt – het ‘geultje’ – is bij sommige mensen dieper dan bij anderen. Stoor je je hieraan? Dan biedt een traangootbehandeling met fillers uitkomst. Lees hieronder meer over onze traangoot behandeling. Ook vertellen we over de voordelen van deze relatief eenvoudige ingreep.

De oorzaken van diepe traangootjes

De voornaamste oorzaak van het ontstaan van diepere traangootjes is volumeverlies. Naarmate de jaren vorderen, neemt de elasticiteit van de huid af en verliest de huid aan volume. De huid gaat wat meer ‘verzakken’, waardoor ook de traangootjes dieper worden. Andere oorzaken van diepe traangootjes kunnen stress, vermoeidheid, roken en alcohol drinken zijn. Wat de oorzaak ook is: diepe traangootjes kunnen je een vermoeide blik geven en wallen en donkere kringen extra doen
opvallen. Heel vervelend, maar gelukkig niet onontkoombaar.

Traangootjes opvullen met hyaluronzuurfillers

Het volumeverlies dat gepaard gaat met diepe traangootjes is tegen te gaan met fillers. Door een hyaluronzuurfiller in de traangootzone aan te brengen, wordt de huid van binnenuit opgevuld. De diepte van het geultje wordt zo aanzienlijk minder, wat direct resultaat geeft. Je zal merken dat je een frissere oogopslag krijgt, een meer open blik en een jeugdigere uitstraling. Niet voor niets is de traangootbehandeling bij Betan Clinics een van de ingrepen met de grootste tevredenheid. Sterker
nog: een groot deel van onze klanten komt regelmatig terug voor een herhaalbehandeling.

De huid tussen je ooghoek en het bovenste deel van je wang, wordt de traangoot genoemd. Deze maakt veranderingen door naarmate je ouder wordt. Zo worden je traangootjes bijvoorbeeld dieper door ouderdom. Je krijgt dan donkere kringen onder je ogen, waardoor je er vermoeid kunt uitzien. Deze kringen ontstaan door verlies van volume in de huid.

Maar hoe gebeurt dit precies? Bij het ouder worden zal het onderhuids bindweefsel bij de traangootjes dunner worden. De vetkussentjes rondom je ogen komen naar voren, terwijl het onderhuids vet juist aan het verdwijnen is. Daarnaast wordt je huid dunner en transparanter. Daardoor zijn donkere kringen zichtbaar. Dit zorgt tezamen dat je traangootjes dieper worden. Dat geeft een vermoeide en oudere uitstraling. Overigens is ouderdom niet de enige mogelijk oorzaak. Traangootjes kunnen ook dieper worden door bijvoorbeeld vermoeidheid. Daarnaast hebben omgevingsfactoren en genen een belangrijke rol hierbij. Zo kan het zijn dat jij al van jezelf een dunne huid onder de ogen hebt. Je zult dan eerder last krijgen van diepe traangootjes.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Je kunt er namelijk kiezen voor om traangootjes te behandelen met een filler. Deze helpt je traangootjes opvullen, zodat je weer een frisse, jonge en uitgeruste uitstraling krijgt.

Voordat je een behandeling van traangootjes kunt ondergaan, zal eerst een consult plaatsvinden met een van de plastisch chirurgen van Betan Clinics. Eerst zul je een medische vragenlijst invullen. Dat kun je digitaal doen. Doe dit thuis voordat je naar het consult komt, zodat de resultaten van de vragenlijst dan meteen besproken kunnen worden. Aan de hand hiervan kan de plastisch chirurg onder andere bepalen of er voor jou een grote kans op complicaties bestaat. Als dit niet het geval is, zal hij je meer vertellen over de behandeling van traangootjes.

Daarnaast krijg je meer informatie over de nazorg, het beoogde resultaat en de eventuele risico’s van deze ingreep. Zo weet je voldoende om een weloverwogen beslissing te nemen. Wanneer je besluit de behandeling te ondergaan en je traangootjes te laten opvullen met fillers, zul je eerst een behandelovereenkomst moeten tekenen. Daarna worden foto’s van je traangootjes gemaakt. De foto’s zullen later worden vergeleken met foto’s van na de behandeling. Op die manier kun je goed het verschil tussen je traangootjes voor en na de ingreep zien. Deze foto’s worden, tenzij je hier nadrukkelijk toestemming voor geeft, niet gebruikt voor andere doeleinden.

Traangootjes opvullen gebeurt met behulp van fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in je lichaam voorkomt en zorgt voor een soepele huid. Betan Clinics maakt altijd gebruik van fillers van bekende en betrouwbare fabrikanten, die wereldwijd ook al door een groot aantal andere plastisch chirurgen zijn gebruikt. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat de kwaliteit van de fillers optimaal is. Vooraf aan de behandeling worden de traangootjes eerst goed gereinigd. Zo kan de plastisch chirurg de ingreep goed uitvoeren.

Een behandeling met fillers kan pijnlijk zijn en daarom gebruikt Betan Clinics het verdovingsmiddel lidocaïne om de huid te verdoven. Dit middel staat erom bekend dat het goed werkt bij filler behandelingen. Als het verdovingsmiddel is ingewerkt, zal de plastisch chirurg de traangoot filler injecteren met een zeer dunne naald of met een canule. Door gebruik te maken van een canule treedt er minder zwelling en blauwe plekken op en is de behandeling uiterst veilig. De plastisch chirurg injecteert de fillers onderaan de traangootjes, aan de zijkant van je neus. Na de injectie wordt de huid van je traangootjes gemasseerd, zodat de fillers zich goed kunnen verspreiden. Gemiddeld zal de ingreep slechts 15 tot 30 minuten duren. Daarna kun je alweer naar huis.

Na het opvullen van de traangootjes zal je huid rood en gezwollen zijn. Dit verdwijnt vanzelf, vaak nog dezelfde dag. Daarnaast kun je last hebben van blauwe plekken. Deze trekken weg binnen enkele dagen na de ingreep. Als je je hier erg aan stoort, kun je ze na een dag camoufleren met make-up. Een aantal activiteiten wordt afgeraden na de ingreep. Zo is het verstandig om geen zonnebank of sauna te bezoeken tijdens de eerste 2 weken na de fillers behandeling. Daarnaast is het ook belangrijk om zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Sporten mag de eerste dag na de ingreep niet, maar kan daarna rustig weer worden opgepakt. Let er daarnaast de eerste dagen op dat je de behandelde traangootjes zo min mogelijk aanraakt, bijvoorbeeld door wrijven of masseren. Dit kan infecties veroorzaken.
In principe is het resultaat van een behandeling met fillers al direct te zien. Je traangootjes zijn minder diep. Daardoor zie je er jonger en minder vermoeid uit. Toch zie je het meest optimale resultaat vanaf 2 weken na de behandeling. Dan zijn bijvoorbeeld ook de blauwe plekken helemaal weggetrokken. Het effect van fillers houdt lang aan, gemiddeld 12 tot 18 maanden. Daarna zijn de fillers uitgewerkt. Je kunt dan terugkeren voor een nieuwe behandeling. Houd er bij een dergelijke ingreep wel rekening mee dat het effect per persoon verschilt. Iedereen reageert anders op fillers. Zo is de werking van dit middel onder andere afhankelijk van je leeftijd, huidconditie en levensstijl. De plastisch chirurg kan je hier uitgebreid over informeren tijdens het consult.
Een behandeling met fillers is altijd spannend. Toch hoef je je in principe geen zorgen te maken over eventuele risico’s. Deze zijn er vrijwel niet. In de eerste plaats maakt Betan Clinics altijd gebruik van niet-permanente fillers bij het opvullen van de traangootjes. Dit houdt in dat de fillers volledig in je lichaam worden afgebroken na 12 tot 18 maanden. Daarnaast zijn de fillers 100% natuurlijk. Ze bevatten de lichaamseigen stof hyaluronzuur. De kans op een allergische reactie of infectie is dan ook zeer klein. Bovendien zijn alle filles die onze plastisch chirurgen gebruiken afkomstig van de beste en meest betrouwbare fabrikanten. Ze worden wereldwijd door miljoenen andere plastisch chirurgen gebruikt en er ontstaan zelden complicaties. Ten slotte hebben de plastisch chirurgen jarenlang ervaring in het behandelen van traangootjes met fillers. Je bent er dan ook van verzekerd dat de ingreep op zeer professionele en vakkundige wijze wordt uitgevoerd. De kans op complicaties is hierdoor bijna nihil.

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Traangootbehandeling tegen wallen en kringen

Een bijkomend voordeel van een traangootbehandeling is dat de behandeling effectief is tegen wallen en donkere kringen onder de ogen. Wanneer je in mindere mate last hebt van wallen kan een traangootbehandeling je wallen verminderen of doen verdwijnen. Hetzelfde geldt voor donkere kringen: door het opvullen van de huid wordt de schaduw die donkere kringen veroorzaakt minder, waardoor donkere kringen minder opvallen.

Let wel: een traangootbehandeling is geen directe oplossing voor donkere kringen. Ook wanneer je (extreme) vet- of vochtophopingen onder je ogen hebt, zal een traangootbehandeling niet het gewenste effect laten zien. In dat geval is een onderooglidcorrectie een goede optie. Twijfel je welke ingreep voor jou het meest geschikt is? Kom
gerust een keer langs in onze kliniek te Groningen, Leeuwarden of Emmen. Ik denk graag met je mee en geef je een eerlijk advies.

Bij Betan Clinics zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van traangootbehandelingen met een hyaluronzuurfiller. Het resultaat van de ingreep is direct zichtbaar, de kans op complicaties is erg klein en het effect van de traangootbehandeling houdt zeker een jaar.

Wil je weten of een traangootjesbehandeling iets voor jou is? Tijdens een consult kan ik je er meer over vertellen. Maak een afspraak bij onze kliniek in Groningen, Leeuwarden of Emmen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van