Putjes in de kin

Heb jij last van putjes in de kin? Deze verschijnen vaak wanneer je je mond beweegt. Er wordt ook wel eens gesproken van een sinaasappelhuid kin. Naast de putjes is er vaak ook een horizontale rimpel zichtbaar op je kin.

Hoe ontstaan deze rimpels en putjes in de kin? Dit heeft alles te maken met de spieren in je kin. Deze worden korter als je ouder wordt. Daarnaast worden ze, hoe vaker je ze gebruikt, steeds krachtiger. Hierdoor staat er een grotere spanning op de kin. De putjes zijn het gevolg van deze overactieve spier. Naarmate je ouder wordt, zal dit steeds meer toenemen. Er verschijnen dan meer putjes in de kin.

Deze kun je gelukkig heel eenvoudig behandelen. Daarvoor maken we bij Betan Clinics gebruik van een spierverslapper (botuline toxine). Als je de gehele vorm van je kin niet mooi vindt, is het verstandiger te kiezen voor fillers. De putjes zijn daarentegen prima te behandelen met een eenvoudige spierverslapper behandeling.

Het consult

Een behandeling van putjes in de kin wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreid consult met een plastisch chirurg van Betan Clinics. Eerst zul je een medische vragenlijst invullen. Dit kun je heel eenvoudig digitaal doen. Stuur hem vervolgens op naar je plastisch chirurg, zodat deze de resultaten al kan bekijken. Deze vragen worden vervolgens besproken tijdens het consult. Ook zal de plastisch chirurg meer vertellen over de inhoud van de behandeling. Hoe verloopt deze en hoe lang duurt het gemiddeld om de kin te behandelen met spierverslappers of fillers? Deze vragen zullen allemaal beantwoord worden tijdens het consult. Ook zul je meer te horen krijgen over het beoogde resultaat, de benodigde nazorg en de eventuele risico’s en complicaties. Je bent dus goed voorbereid op de behandeling. Als je besluit om jouw putjes bij Betan Clinics te laten behandelen, zul je eerst een behandelovereenkomst moeten tekenen. Nadat je dit hebt gedaan, maakt de plastisch chirurg foto’s van je kin. Deze zullen later worden vergeleken met de foto’s van na de behandeling. Zo kun je goed zien wat het effect van de spierverslapper is.

Behandeling tegen putjes in de kin

Putjes in de kin wegwerken gebeurt, zoals eerder aangegeven, met behulp van een spierverslapper. De stof wordt door middel van injecties in de huid aangebracht. Dit is vrijwel pijnloos. Een verdoving is bij een spierverslapper behandeling dan ook niet nodig. De plastisch chirurg injecteert de spierverslapper in de overactieve spier in je kin. Deze zal hierdoor ontspannen. Rimpels en putjes in de kin verdwijnen daardoor vanzelf. De behandeling duurt slechts 5 tot 10 minuten. Dit is dus een zeer eenvoudige en snelle ingreep. Wanneer de rimpel op je kin vrij diep is, kan het soms aan te raden zijn niet spierverslappers, maar fillers te kiezen. Deze zijn in dat geval effectiever. De fillers van Betan Clinics bevatten water en een gel van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in je lichaam voorkomt en zorgt voor een soepele huid. Naarmate je ouder wordt, ontstaat er een tekort aan hyaluronzuur. Door middel van fillers kun je dit aanvullen en hierdoor zullen rimpels verdwijnen. Dit kan ook wanneer sprake is van een diepe rimpel in de kin. Fillers worden net als spierverslappers geïnjecteerd. De behandeling duurt wel langer. Gemiddeld zal de plastisch chirurg 15 tot 30 minuten bezig zijn met het injecteren van fillers. Vaak wordt hierbij ook een verdovingsmiddel gebruikt, omdat deze behandeling gevoeliger is dan die met een spierverslapper.

Na de behandeling

Na de behandeling van de putjes in je kin is de huid wat rood en gezwollen. Dit is zowel bij spierverslappers als fillers het geval. Binnen enkele uren is dit al ver weggetrokken. Na een ingreep met fillers kun je ook nog last hebben van blauwe plekken. Deze trekken binnen enkele dagen vanzelf weg. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden na de behandeling. Ten eerste mag je na een spierverslapper behandeling de eerste 4 uur niet bukken of liggen. Bij beide ingrepen is het ook aan te raden de eerste week nog niet te sporten en de zon, zonnebank en sauna te vermijden in de eerste 2 weken na de behandeling van putjes in de kin. Dit zou slecht kunnen zijn voor de behandelde huid. Verder kun je je dagelijkse activiteiten gewoon hervatten.

Het resultaat

Wanneer de putjes in de kin behandeld zijn met een spierverslapper zul je nog ongeveer 2 weken moeten wachten tot je het beoogde resultaat kunt zien. De spierverslapper heeft tijd nodig om volledig in te werken. Wanneer dit eenmaal is gebeurd, zal het effect 3 tot 4 maanden blijven. Daarna keren de putjes in je kin langzaam weer terug. Je kunt dan terugkeren voor een nieuwe behandeling. Fillers blijven langer werkzaam. Het duurt gemiddeld 12 tot 18 maanden voordat de fillers geheel zijn afgebroken in je lichaam. Op dat moment kun je een nieuwe behandeling ondergaan. Zo heb jij geen last meer van een sinaasappelhuid op je kin.

De risico’s

Putjes in de kin wegwerken brengt zelden complicaties met zich mee, zowel bij spierverslappers als bij fillers. Soms kan het gebeuren dat de kin gaat hangen door de spierverslapper. Wanneer een ervaren plastisch chirurg de behandeling uitvoert, zal dit echter niet gebeuren. Ook kunnen er infecties of allergische reacties optreden. Betan Clinics doet er alles aan om dit te voorkomen.

Ten eerste worden zeer kleine doseringen gebruikt bij de behandelingen. Hierdoor hebben ze zelden negatieve effecten.Daarnaast maakt Betan Clinics gebruik van middelen van betrouwbare fabrikanten die wereldwijd al door veel andere plastisch chirurgen zijn gebruikt. In combinatie met de gedegen kennis en jarenlange ervaring van de plastisch chirurgen bij Betan Clinics zorgt dit ervoor dat er vrijwel geen risico’s zijn. Je kunt dan ook met een gerust hart jouw putjes laten behandelen met spierverslappers of fillers door de specialisten van Betan Clinics.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen putjes in de kin bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een behandeling tegen putjes in de kin bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een behandeling tegen putjes in de kin alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen putjes in de kin is al mogelijk vanaf € 95,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een behandeling tegen putjes in de kin? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van