Ooglijntjes

Als je ouder wordt, krijg je last van rimpels in het gezicht. Zo ontstaan er ook lijntjes rond de ogen door ouderdom. Dit zijn vaak de rimpels die als eerste ontstaan, veelal rond je 30e levensjaar. De ooglijntjes worden ook regelmatig kraaienpootjes genoemd. Je vindt ze vooral aan de zijkanten van je ogen. Het zijn fijne lijntjes die met de jaren steeds dieper zullen worden.

Overigens ontstaan ooglijntjes niet alleen door ouderdom. Ook andere zaken hebben hier invloed op, zoals roken, alcohol drinken en blootstelling aan de zon.

Daarnaast kan het ook nog zijn dat je gewoon pech hebt. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer aanleg om ooglijntjes te ontwikkelen dan anderen.

Heb jij ook last van ooglijntjes en wil je hier graag vanaf? Dan is vaak een behandeling met een spierverslapper (botuline toxine) de oplossing. Door middel van deze ingreep verdwijnen lijntjes rond de ogen. Je ziet er gelijk weer jeugdiger en vitaler uit. Bij diepere lijnen is het ook mogelijk om te kiezen voor fillers. Tijdens een consult adviseren wij u graag welke behandeling voor u het gewenste resultaat oplevert.

Het consult

Voorafgaand aan een behandeling van ooglijntjes, vindt altijd een consult plaats bij Betan Clinics. Tijdens dit consult vertelt de plastisch chirurg jou meer over de ingreep. Er wordt je gevraagd om al voor deze afspraak een medische vragenlijst in te vullen. Deze krijg je digitaal toegestuurd, zodat je deze gewoon thuis kunt invullen. De antwoorden worden tijdens het consult besproken. De plastisch chirurg bepaalt of je in aanmerking komt voor de behandeling van ooglijntjes en vertelt je vervolgens meer over de ingreep zelf, de nazorg en het resultaat dat je mag verwachten. Hierna krijg je nog alle gelegenheid om goed na te denken of je je ooglijntjes wel of niet wilt laten behandelen door de plastisch chirurg. Wanneer je besluit de ingreep te ondergaan, krijg je een behandelovereenkomst toegestuurd. Deze kun je digitaal ondertekenen. Daarna worden foto’s gemaakt van je ooglijntjes. Deze kunnen later worden gebruikt om het resultaat van de behandeling te beoordelen. Deze foto’s worden opgeslagen in je medisch dossier en zullen nergens anders voor worden gebruikt, tenzij je hier zelf nadrukkelijk en schriftelijk toestemming voor hebt gegeven.

Onze behandeling tegen ooglijntjes

Zoals eerder aangegeven worden ooglijntjes vaak behandeld met een spierverslapper. Wanneer je rimpels rondom je ogen hebt, zal de plastisch chirurg de spierverslapper injecteren in de spier onder je oog die deze ooglijntjes veroorzaakt. Dit gebeurt met een zeer dunne naald. Je voelt er vrijwel niets van. Vaak is een klein prikje voelbaar. In vergelijking met epileren of harsen zijn deze prikjes vele malen minder pijnlijk. Betan Clinics gebruikt bij spierverslapper behandelingen dan ook geen verdovingsmiddel. De behandeling is prima te ondergaan. De plastisch chirurg zal zeer nauwkeurig te werk gaan, zodat er nooit te veel spierverslapper in de huid wordt geïnjecteerd. Door de injecties wordt de spieractiviteit verminderd. Daardoor worden de rimpels minder dieper of vervagen zelfs helemaal. Wanneer de ooglijntjes al vrij diep zijn, kan de plastisch chirurg ook adviseren om fillers te gebruiken. De fillers die Betan Clinics gebruikt staan bekend om de uitstekende kwaliteit en bestaan uit water en een gel van het lichaamseigen hyaluronzuur. Deze stof zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. De fillers worden, net als de spierverslappers, met een dunne naald geïnjecteerd in je huid. Daarna zal de plastisch chirurg de huid masseren, zodat de fillers zich goed verspreiden. Een behandeling met fillers is gevoeliger dan die met een spierverslapper. Vaak wordt dan ook het verdovingsmiddel lidocaïne gebruikt. Gemiddeld duurt het injecteren van een spierverslapper slechts 5 tot 10 minuten en een behandeling met fillers 15 tot 30 minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling van je ooglijntjes zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit is zowel bij spierverslappers als fillers het geval. De roodheid en gezwollenheid trekken binnen enkele uren weer weg. Ook is soms sprake van blauwe plekken. Deze verdwijnen binnen enkele dagen en kunnen na een dag worden gecamoufleerd met make-up. Bij gebruik van spierverslappers wordt aangeraden de eerste 4 uur na de behandeling niet te bukken of liggen. Daarnaast wordt afgeraden om de zonnebank of sauna te bezoeken in de eerste 2 weken na de ingreep. Ook is het belangrijk de zon gedurende deze tijd zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt voor beide behandelingen.

Het resultaat

Als je je ooglijntjes hebt behandeld met een spierverslapper moet je nog even wachten op het resultaat. Dit is vaak pas te zien na ongeveer 1 à 2 weken. Als het goed is, zijn de rimpels tegen deze tijd geheel verdwenen. Je wordt na deze 2 weken uitgenodigd voor een controleafspraak. De plastisch chirurg kan dan controleren of alles goed is gegaan. Eventueel kan op dit moment de behandeling worden herhaald als het effect niet naar wens is. Over het algemeen zal het effect van een spierverslapper 3 tot 4 maanden aanhouden. Bij fillers zie je meteen resultaat. Het duurt vervolgens 12 tot 18 maanden voordat de fillers volledig zijn afgebroken. Daarna kun je terugkomen voor een vervolgbehandeling.

De risico’s

Sommige mensen vinden het eng om een behandeling van de ooglijntjes te ondergaan, omdat ze bang zijn voor de risico’s. Wij stellen je dan graag gerust. Er zijn bij de behandelingen met botox en fillers vrijwel geen risico’s. De plastisch chirurg injecteert slechts een kleine dosering spierverslapper in de spier. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je je ogen ineens niet meer goed kunt sluiten. Je behoudt een natuurlijke expressie. Bovendien is dankzij deze zeer kleine doseringen de kans op allergische reacties of infecties ook bijna nihil. Ook de fillers die Betan Clinics gebruikt brengen weinig tot geen risico’s met zich mee. Ze kunnen volledig door het lichaam worden afgebroken en zijn 100% natuurlijk. Er is slechts een zeer kleine kans op een infectie of allergische reactie. Bovendien wordt dankzij de jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de plastisch chirurgen van Betan Clinics de kans op complicaties geminimaliseerd.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen ooglijntjes bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

Wat kost een behandeling tegen ooglijntjes bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een behandeling tegen ooglijntjes alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen ooglijntjes is al mogelijk vanaf € 95,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een behandeling tegen ooglijntjes? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van