Neus lippenplooi

Iedereen heeft een neus-lippenplooi. Dit is de plooi die van de zijkant van je neus naar je mondhoek loopt. Deze lijn wordt naarmate je ouder wordt dieper. Dit komt doordat je jukbeenderen naar beneden zakken met de jaren. Zo krijgt je wang meer volume en gaat deze op de neus-lippenplooi hangen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de lijn steeds dieper wordt. Dit proces start al vanaf je 25e levensjaar. Op dat moment maakt je huid al minder collageen en hyaluronzuur aan.

Veel mensen vinden een diepe neus-lippenplooi niet mooi. Het zou een vermoeide uitstraling geven. Bovendien laat deze diepe plooi tussen neus en lippen je ouder lijken. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen ervoor kiezen om de neus-lippenplooi te laten opvullen. Met een fillerbehandeling kan de plastisch chirurg eenvoudig je neus-lippenplooi verminderen. Het resultaat is een jongere en meer uitgeruste uitstraling.

Het consult

Voor een neus-lippenplooi behandeling bij Betan Clinics zal eerst een consult worden ingepland. Daarvoor ontvang je vooraf digitaal een medische vragenlijst. Het is belangrijk al deze vragen naar waarheid in te vullen. Ze helpen namelijk bij het bepalen of een behandeling bij jou veilig is. Eventuele complicaties kunnen zo vooraf al worden ontdekt. De plastisch chirurg bespreekt de resultaten van de medische vragenlijst met je tijdens het consult. Hij of zij zal dan ook uitgebreid bespreken hoe de neus-lippenplooi behandeling verloopt, welk resultaat je kunt verwachten en of er eventuele risico’s zijn. Deze informatie helpt jou om een weloverwogen beslissing te nemen wat betreft het behandelen van je neus-lippenplooi. Wanneer je akkoord gaat, moet je een behandelovereenkomst ondertekenen. Vervolgens maakt de plastisch chirurg enkele foto’s van je neus-lippenplooi. Deze worden later vergeleken met foto’s van na de behandeling. Zo kan de plastisch chirurg zien of de ingreep geslaagd is.

Neus-lippenplooi behandeling

Een neus-lippenplooi opvullen gebeurt op verschillende manieren. Vaak wordt gekozen voor een behandeling met fillers. Deze zijn gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid soepel is. Hoe ouder je wordt, hoe minder hyaluronzuur je lichaam aanmaakt. Je kunt dit tekort in dat geval aanvullen door middel van fillers op basis van water en een gel van hyaluronzuur. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. De fillers worden door de plastisch chirurg van Betan Clinics geïnjecteerd met een zeer fijne naald. Vaak zijn meerdere injecties nodig, zodat de fillers goed worden verspreid. De plastisch chirurg masseert de huid waar de fillers zijn geïnjecteerd om te zorgen voor een optimale verspreiding. Het injecteren van fillers kan gevoelig zijn. Daarom maken we bij Betan Clinics meestal gebruik van het verdovingsmiddel lidocaïne. Dit werkt goed samen met fillers met hyaluronzuur. Daarnaast kan de plastisch chirurg ook kiezen voor Radiesse fillers. Deze bestaat uit een gel en calcium-hydroxylapatiet. Deze combinatie zorgt ervoor dat na de injectie in de huid meer collageen wordt aangemaakt. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt dat je huid soepel blijft. Als je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen af, waardoor rimpels ontstaan. Dankzij Radiesse fillers wordt dit tekort eenvoudig aangevuld. Ook deze fillers worden met een dunne naald geïnjecteerd. In totaal duurt een behandeling van de neus-lippenplooi ongeveer 15 tot 30 minuten. Het is dus een behandeling die snel uitgevoerd kan worden.

Na de behandeling

Je neus-lippenplooi verminderen is geen ingrijpende behandeling. Je hebt er achteraf dan ook weinig last van. Vaak heb je na de behandeling een wat rode en gezwollen huid. Deze symptomen verdwijnen alweer binnen enkele uren. Daarnaast kun je last hebben van blauwe plekken. Deze zullen binnen enkele dagen wegtrekken. Je kunt ze na de eerste dag camoufleren met make-up. Doe dit nog niet direct na de behandeling, want je huid heeft dan nog rust nodig. Daarnaast zijn er nog enkele andere voorschriften. Vermijd bijvoorbeeld de eerste 2 weken directe zonnestraling. Ook wordt het gebruik van een zonnebank of sauna sterk afgeraden. Ten slotte mag je ook twee weken lang niet bij de schoonheidsspecialiste langsgaan voor huidbehandelingen als scrubben, peeling en laseren. Deze kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de behandelde huid. Na 2 weken is de huid volledig hersteld en hoef je er geen rekening meer mee te houden.

Het resultaat

Je ziet het resultaat van een behandeling van de neus-lippenplooi met fillers meteen. Wel moet je nog even wachten om het uiteindelijke resultaat goed te kunnen beoordelen. Na 2 weken kun je terugkomen voor een controleafspraak. Tijdens de controleafspraak zal de plastisch chirurg nauwkeurig het resultaat beoordelen. Mocht er nog een nabehandeling nodig zijn, dan kan de plastisch chirurge dit tijdens de controleafspraak uitvoeren. Vervolgens zal het effect van de fillers ongeveer 12 tot 18 maanden blijven. Daarna kun je terugkomen voor een nieuwe behandeling van je neus-lippenplooi. Let er wel op dat het effect van fillers bij iedereen anders is. Bij de ene persoon blijft het resultaat langer dan bij een ander. Als de fillers al eerder zijn uitgewerkt, kun je uiteraard ook al eerder terugkeren voor een vervolgbehandeling. Zo voorkom je dat de neus-lippenplooi helemaal terugkeert.

De risico’s

Bij het opvullen van je neus-lippenplooi zijn er weinig risico’s. Er wordt te allen tijde gebruik gemaakt van niet-permanente fillers. Dit houdt in dat de fillers volledig in je lichaam kunnen worden afgebroken. Dit is niet het geval bij permanente fillers en daarom kunnen deze voor nare complicaties zorgen. Daar hoef je bij niet-permanente fillers niet bang voor te zijn. Bovendien gebruikt Betan Clinics fillers op basis van natuurlijke stoffen, zoals hyaluronzuur en calcium-hydroxylapatiet. Je lichaam zal hier niet snel negatief op reageren. Allergische reacties komen bijvoorbeeld zelden voor. Als er voor jou een vergroot risico is, wordt dat altijd al tijdens het consult besproken en eventueel afgezien van een behandeling van de neus-lippenplooi met fillers. De plastisch chirurgen van Betan Clinics nemen uiteraard geen enkel risico in dit geval. Voor de meeste mensen geldt gelukkig dat de kans op complicaties bijna nihil is en dat een behandeling van de neus-lippenplooi gerust kan worden uitgevoerd.

Waarom kiezen voor een neuslippenplooi behandeling bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een neuslippenplooi behandeling bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een neuslippenplooi behandeling alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk hyaluronzuur fillers. Een neuslippenplooi behandeling is al mogelijk vanaf € 450,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een neuslippenplooi behandeling? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van