Marionetlijnen

Marionetlijnen kunnen ontstaan naarmate u ouder wordt. Deze zijn vaak het gevolg van een verlies aan stevigheid in uw huid, gecombineerd met het effect van zwaartekracht. Uw mondhoeken zakken hierdoor naar beneden en rimpels tussen mondhoeken en kin worden zichtbaar. Dit zijn de zogeheten marionetlijnen. Deze kunnen u er onbedoeld boos of verdrietig doen uitzien, en verouderen uw gezicht vaak enigszins.

Marionetlijnen behandelen met natuurlijke fillers

Gelukkig zijn marionetlijnen goed te behandelen. Zo kunnen wij marionetlijnen verwijderen met behulp van fillers. Behandeling van marionetlijnen kan daarnaast ook met behulp van een spierverslapper. Deze laat de boze en trieste uitdrukking verdwijnen; u heeft weer een vrolijke en zachte uitstraling, en ziet er gelijk weer jonger uit.

Marionetlijnen kunnen ontstaan naarmate je ouder wordt. Het is vaak het gevolg van een verlies aan stevigheid van je huid en zwaartekracht. Je mondhoeken zakken hierdoor naar beneden en rimpels tussen de mondhoeken en kin worden zichtbaar. Dit zijn de marionetlijnen. Hierdoor kun je er onbedoeld boos of verdrietig uitzien en lijk je vaak wat ouder. De marionetlijnen zijn goed te behandelen. Zo kun je marionetlijnen verwijderen met behulp van fillers. Een behandeling van marionetlijnen kan daarnaast ook met behulp van een spierverslapper. Hierdoor zal je er weer jonger uitzien. Ook verdwijnt de boze en trieste uitdrukking. Je hebt weer een vrolijke en zachte uitstraling.

Een marionetlijnen behandeling is een veelvoorkomende ingreep bij Betan Clinics. Voordat de plastisch chirurg de behandeling uitvoert zal eerst een consult plaatsvinden. Hiervoor ontvang je thuis een digitale lijst met medische vragen. Deze dien je vooraf aan het consult al in te vullen en digitaal te versturen naar de plastisch chirurg. De resultaten van de vragenlijst zijn namelijk belangrijk om de behandeling veilig uit te voeren. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg de marionetlijnen goed beoordelen. Dit bepaalt namelijk of er gebruik zal worden gemaakt van fillers of een spierverslapper. Als de marionetlijnen zijn veroorzaakt door het continu aanspannen van je mondhoekspier, is een spierverslapper de beste keuze. Dit middel helpt de spier te ontspannen. Hetzelfde geldt voor aanspanning van de spier in je kin. Deze trekt aan de huid waardoor rimpels ontstaan, waaronder ook marionetlijnen. Als er veel volumeverlies in de huid is en de marionetlijnen heel diep zijn, kan er beter gekozen worden voor fillers. De plastisch chirurg zal dit uitgebreid met je bespreken en beoordelen welk type behandeling beter voor je is. Ook zal de plastisch chirurg uitgebreid vertellen wat de verschillende ingrepen inhouden, wat het beoogde resultaat is, welke nazorg nodig is en wat de mogelijke risico’s zijn. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen. Kies je ervoor de marionetlijnen te behandelen? In dat geval vraagt de plastisch chirurg aan jou om een behandelovereenkomst te tekenen. Daarna zullen foto’s worden gemaakt. Zo kan later worden beoordeeld of het resultaat na de behandeling geslaagd is. De foto’s worden veilig bewaard in jouw medisch dossier.

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende behandelingen mogelijk om je marionetlijnen te verwijderen. Ten eerste is er de optie om te behandelen met een spierverslapper. Dit wordt gedaan als de marionetlijnen worden veroorzaak door het aanspannen van spieren. Betan Clinics gebruikt altijd spierverslappers van bekende en betrouwbare fabrikanten. Zo weten we zeker dat de spierverslapper die gebruikt wordt effectief en veilig is. Marionetlijnen verwijderen met een spierverslapper gebeurt met behulp van een fijne naald. Hiermee wordt het middel geïnjecteerd in de huid. Deze behandeling is vrijwel pijnloos en duurt slechts 5 tot 10 minuten. Een verdoving is dan ook niet nodig. Marionetlijnen behandelen kan ook met behulp van fillers. Dit gebeurt wanneer de marionetlijnen worden veroorzaakt door ouderdom van de huid. Er zijn verschillende soorten fillers die gebruikt worden voor de behandeling van marionetlijnen. Betan Clinics maakt meestal gebruik van fillers die bestaan uit een gel van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature voor in je lichaam en zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Als je ouder wordt, neemt de productie ervan af. Daardoor zal je huid slapper worden en op die manier ontstaan rimpels. Door fillers te gebruiken kan dit tekort aan hyaluronzuur weer worden aangevuld. Het middel zorgt voor een meer egale en stevigere huid. Wanneer je kiest voor fillers is een verdoving mogelijk. Betan Clinics gebruikt hiervoor het middel lidocaïne. Nadat de huid is gereinigd en verdoofd, worden fillers met een dunne naald geïnjecteerd. De plastisch chirurg zal op meerdere plekken de fillers injecteren en de huid vervolgens masseren, zodat de ze zich gelijkmatig verspreiden. Een behandeling van marionetlijnen met fillers neemt gemiddeld 15 tot 20 minuten in beslag.

Zowel bij een behandeling met een spierverslapper als met fillers, kan de huid wat rood en gezwollen worden. Dit trekt vanzelf weer weg binnen enkele uren. Daarnaast ontstaan bij fillers soms ook enkele blauwe plekken. Deze verdwijnen binnen een paar dagen. Het resultaat van een behandeling met spierverslappers is niet direct zichtbaar. Vaak zie je pas na ongeveer 2 weken het resultaat. Fillers geven direct na de behandeling al resultaat. Na de behandeling kun je je dagelijkse werkzaamheden gewoon weer uitvoeren. Let er wel op dat je de eerste 2 dagen niet over de behandelde huid wrijft of deze masseert. Ook mag je een dag lang niet sporten en wordt het afgeraden om in de 2 weken na de behandeling de sauna of zonnebank te bezoeken. Blijf ook uit de zon wanneer deze erg sterk is. Je huid is namelijk extra gevoelig voor UV-straling na een behandeling van de marionetlijnen.
Na een behandeling met spierverslappers zul je nog even moeten wachten tot je het resultaat kunt zien. Na 2 weken zal het optimale resultaat zichtbaar zijn. Vervolgens zal dit effect uitwerken na 3 tot 4 maanden. Daarna kun je altijd terugkomen voor een vervolgbehandeling aan je marionetlijnen. Bij fillers zie je het resultaat direct na de behandeling. Echter, ook hierbij geldt dat het resultaat het beste te zien is na ongeveer 2 weken. Fillers zorgen ervoor dat de marionetlijnen voor langere tijd verdwenen zijn. Gemiddeld werkt het effect van fillers maar liefst 12 tot 18 maanden. Overigens geldt voor beide behandelingen dat het resultaat afhankelijk is van je leeftijd, levensstijl en de conditie van de huid. Het resultaat kan dus per persoon verschillen.
  1. Er zijn maar weinig risico’s verbonden aan het gebruik van een spierverslapper en fillers bij de behandeling van marionetlijnen. Betan Clinics maakt bij de behandeling met spierverslappers gebruik van zeer kleine doseringen. Daardoor is de kans op een allergische reactie klein. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. De fillers die worden gebruikt bij de behandeling van marionetlijnen zijn niet-permanent. Dit houdt in dat ze volledig door het lichaam worden afgebroken. Daarnaast zijn ze 100% natuurlijk. Zowel de spierverslappers als de fillers die Betan Clinics gebruikt zijn wereldwijd al miljoenen keren gebruikt door plastisch chirurgen en veroorzaken zelden complicaties. Er zijn dan ook vrijwel geen risico’s bij het laten verwijderen van marionetlijnen.

Vandaag nog een consult inplannen

Marionetlijnen zijn met fillers uitstekend te herstellen. Zo ziet u er weer net zo fris en jong uit als u zich voelt. Betan Clinics biedt u een consult voor informatie over de mogelijkheden en het verloop van de behandeling. Zo kunt u in alle rust beginnen aan uw huidverjongingsproces. Heeft u interesse? U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)50 211 3 876. Indien u liever per e-mail contact heeft, stuurt u ons dan een bericht op info@betanclinics.nl.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen marionetlijnen bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een behandeling tegen marionetlijnen bij Betan Clinics

Bij Betan Clinics wordt een behandeling tegen marionetlijnen alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen marionetlijnen is al mogelijk vanaf € 95- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een behandeling tegen marionetlijnen? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van