Hangende mondhoeken

Sommige mensen hebben er last van: in lichte mate hangende mondhoeken, met name als zij ouder worden. Dit resulteert niet alleen in een ouder uitziend gezicht, maar ook in een droevige of chagrijnige uitstraling. Dat is natuurlijk niet wat u wilt uitstralen. Gelukkig valt er iets aan te doen. Bij Betan Clinics bieden wij verschillende behandelingen voor dit probleem aan. Wat de beste behandeling is, hangt af van de oorzaak van uw hangende mondhoeken. In een consult geven wij u graag persoonlijk advies en vertellen wij wat voor u de beste behandeling is om het door u gewenste resultaat te behalen.

De verschillende oorzaken van hangende mondhoeken

Het ontstaan van hangende mondhoeken vindt vaak plaats bij het ouder worden. Er ontstaat dan volumeverlies, waardoor de huid van de wangen wat gaat hangen. Ook kan het voorkomen dat de spieren rondom de mond te vaak worden aangespannen, waardoor ze gaan lubberen. We bekijken graag wat bij u de oorzaak is van uw hangende mondhoeken, zodat we u passend kunnen behandelen.

Hoe worden hangende mondhoeken behandeld?

Nadat u tijdens het eerste consult goed bent voorgelicht, wordt de behandeling in gang gezet. Vrijwel altijd wordt er bij hangende mondhoeken gekozen voor een behandeling met fillers. In enkele gevallen, wanneer overmatig gebruik van de mondspieren de oorzaak is van hangende mondhoeken, wordt er een spierverslapper in de spieren rondom de mond gespoten met een klein, dun naaldje. Deze spieren zullen dan verslappen, wat de hangende mondhoeken wat zal liften.

Wat is voor u de beste behandeling?

Om te bepalen wat voor u de beste behandeling is, nodigen wij u graag uit voor een eerste consult. Na een uitgebreid onderzoek voorzien wij u graag van persoonlijk advies. Heeft u van tevoren vragen? Dan kunt u bellen naar +31 (0)50 211 3 876, of een e-mail sturen naar info@betanclinics.nl.

Naarmate je ouder wordt, kunnen je mondhoeken een klein beetje gaan hangen. Hierdoor kun je er ouder uitzien, maar vaak veroorzaakt het ook een droevige of chagrijnige uitstraling. Hangende mondhoeken ontstaan door volumeverlies in je huid en door het te vaak aanspannen van de spieren rondom je mond. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor hangende mondhoeken. Afhangende mondhoeken corrigeren gebeurt bij Betan Clinics op verschillende manieren. Dit is afhankelijk van de oorzaak van je hangende mondhoeken.

Wanneer je interesse hebt in een behandeling van hangende mondhoeken, kun je eerst een consult inplannen met een plastisch chirurg van Betan Clinics. Als de afspraak is gemaakt, krijg je een digitale vragenlijst met medische vragen toegestuurd. Deze kun je thuis al invullen en vervolgens naar de plastisch chirurg sturen, zodat deze tijdens het consult kunnen worden besproken. Aan de hand van de vragenlijst kan beoordeeld worden of je in aanmerking komt voor een behandeling van je mondhoeken. Als dit het geval is, zal de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandeling zelf. Ook vertelt hij over het resultaat dat je mag verwachten, de nazorg, welke risico’s er zijn en de kosten. Er is voldoende ruimte om alle vragen die je hebt te stellen. We begrijpen dat het soms lastig is om meteen al een beslissing te nemen. Daarom krijg je thuis alle tijd om er over na te denken. Als je akkoord gaat met de behandeling, krijg je een behandelovereenkomst toegestuurd. Deze kun je digitaal ondertekenen. Vervolgens worden foto’s gemaakt. Deze worden later gebruikt om te zien welk effect de behandeling heeft gehad. Betan Clinics slaat de foto’s beveiligd op in je medisch dossier.

Als na het consult alles duidelijk is omtrent de behandeling, de nazorg, het resultaat en de eventuele risico’s, kan de behandeling worden ingepland. Afhangende mondhoeken corrigeren kan bij Betan Clinics op verschillende manieren worden gedaan. Dit is afhankelijk van de oorzaak. Ten eerste kunnen de spieren rondom de mond afhangende mondhoeken veroorzaken. In dat geval kun je het beste gebruik maken van een spierverslapper. Deze zal worden aangebracht in de spier op je kin en niet in de mond zelf. De spier zal ontspannen door de werking van de spierverslapper en dit geeft een liftend effect aan je hangende mondhoeken. Het is daarnaast ook mogelijk dat je mondhoeken afhangen door volumeverlies. De huid wordt slapper en daardoor gaan ook je mondhoeken wat hangen. In dat geval wordt juist aangeraden om gebruik te maken van fillers. We zullen kort uitleggen hoe de behandelingen met respectievelijk een spierverslapper en fillers precies verlopen. Een spierverslapper wordt geïnjecteerd met een fijne naald. Dit doet vrijwel geen pijn. Er wordt een geringe hoeveelheid spierverslapper in de spier in de kin gespoten. Dit gebeurt in 5 tot 10 minuten. Het is een behandeling die binnen zeer korte tijd kan worden uitgevoerd. Een verdoving is niet nodig. Het injecteren van fillers neemt meer tijd in beslag. Gemiddeld zal de plastisch chirurg 15 tot 20 minuten bezig zijn met het behandelen van je hangende mondhoeken. Vaak wordt bij deze behandeling wel een verdovingsmiddel gebruikt. De fillers worden bij de hangende mondhoeken geïnjecteerd met een dunne naald. Vervolgens zal de plastisch chirurg de huid rond de injectieplaats masseren. Dit zorgt ervoor dat de fillers zich gelijkmatig en egaal verdelen.

Zowel de behandeling met een spierverslapper als met fillers duurt zeer kort. Vervolgens zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit trekt binnen enkele uren weer weg. Na het gebruik van fillers kunnen er ook enkele blauwe plekken verschijnen op de behandelde huid. Deze trekken vanzelf weg binnen enkele dagen en hebben verder geen negatief effect op het resultaat. De behandeling is niet ingrijpend, maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo wordt het ten eerste afgeraden om direct na de behandeling te gaan sporten. Dit kun je beter de eerste dag nog niet doen. Ook kun je beter nog niet gaan liggen tot 2 uur na de ingreep. Verder kun je je overige dagelijkse activiteiten gewoon blijven uitvoeren.

Spierverslappers en fillers hebben in principe hetzelfde resultaat, maar de duur hiervan is verschillend. Het effect van een spierverslapper laat bijvoorbeeld wat langer op zich wachten. Vaak zie je het eindresultaat pas 2 weken na de behandeling. Als er toch nog volumeverlies rond de mondhoeken is, kun je altijd binnen 2 tot 4 weken terugkomen voor een vervolgbehandeling met fillers. In dat geval heeft de spierverslapper helaas niet voldoende gewerkt. Als de spierverslapper wel effectief is, zal je 3 tot 4 maanden kunnen genieten van het resultaat. Daarna kun je terugkeren voor een nieuwe behandeling aan je hangende mondhoeken. Als je hangende mondhoeken met fillers zijn behandeld, heb je langer plezier van de behandeling. Het effect houdt gemiddeld 12 tot 18 maanden aan. Ook hierbij geldt dat het resultaat nog niet direct na de behandeling te beoordelen is. Vaak duurt het 1 tot 2 weken voordat je goed kunt zien wat het effect van de filler is.

Er zijn maar weinig risico’s bij beide behandelopties voor afhangende mondhoeken. Bij het gebruik van een spierverslapper kan een allergische reactie optreden, maar dit komt zelden voor. Bovendien is de dosering bij deze behandeling zeer laag. Dit kan dus geen kwaad. Ook de fillers die Betan Clinics gebruikt zijn ongevaarlijk. Zo worden er nooit permanente fillers gebruikt, omdat deze niet goed door het lichaam kunnen worden afgebroken en op die manier infecties kunnen veroorzaken. In plaats daarvan gebruiken de plastisch chirurgen van Betan Clinics niet-permanente fillers die vanzelf weer in het lichaam worden afgebroken en die ook nog eens 100% natuurlijk zijn. De kans op complicaties is dan ook bijna nihil wanneer je je hangende mondhoeken laat corrigeren met fillers.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen hangende mondhoeken bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een behandeling tegen hangende mondhoeken bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een behandeling tegen hangende mondhoeken alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen hangende mondhoeken is al mogelijk vanaf € 95,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over behandeling tegen hangende mondhoeken? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van