Gummy Smile

Een gummy smile is meestal aangeboren en kan u erg onzeker maken. Lacht u vaak met een hand voor uw mond omdat er zoveel tandvlees zichtbaar is? Met onze gummy smile behandeling is dit probleem heel eenvoudig te verhelpen. Een gummy smile wordt veroorzaakt door overactieve spiertjes die je bovenlip iets te ver omhoogtrekken wanneer je lacht.

Een paar prikjes van een tijdelijke spierontspanner, ook wel botox in de volksmond genoemd, zorgen ervoor dat uw spiertjes simpelweg iets minder hard werken. Waardoor u gegarandeerd bent van een prachtige glimlach waarbij uw eigen gezichtuitdrukking intact blijft. Een subtiel resultaat staat bij ons altijd centraal. Wilt u meer weten over een gummy smile behandeling? Vul ons contactformulier in. Wij adviseren u graag.

Het doel van een gummy smile behandeling

De gummy smile – ook wel tandvleeslach genoemd – is een veelvoorkomend probleem onder zowel mannen als vrouwen. Veel mensen met dit probleem voelen zich onzeker door het tandvlees dat zichtbaar is. Hierdoor lachen zij vaak met een hand voor de mond. Een gummy smile behandeling met een spierverslapper biedt in deze gevallen uitkomst. Dankzij dit middel kun je breeduit lachen zonder angst te hebben voor zichtbaar tandvlees.

De gummy smile is vaak aangeboren. Meestal is deze lach al gedurende de kinderleeftijd zichtbaar. Veel mensen denken dat de gummy smile ontstaat door te kleine tanden, maar het probleem bevindt zich in de meeste gevallen in de spieren rondom de lippen. Het tandvlees wordt zichtbaar door te sterk ontwikkelde hefspieren in de bovenlip. Doordat de hefspiertjes overactief reageren, trekt de bovenlip te veel omhoog. Dit zorgt voor een onnatuurlijke glimlach, waarbij het tandvlees zichtbaar wordt. Dankzij een behandeling met een spierverslapper trekken de spieren minder samen. Hierdoor blijft je lach natuurlijk, zonder dat je gezichtsuitdrukking verandert.

Het consult

Alvorens een behandeling te ondergaan, vindt er eerst een consult plaats met een van de plastisch chirurgen. Vooraf heb je digitaal een medische vragenlijst ontvangen met vragen over je eigen gezondheid. Op deze manier kan de plastisch chirurg beoordelen of je in aanmerking komt voor een gummy smile behandeling. Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg de vele aspecten van de behandeling met een spierverslapper met je. Hij besteedt uitgebreid aandacht aan jouw wensen en vragen. Daarnaast zal hij uitleg geven over de behandeling, het te verwachten resultaat, de nazorg en mogelijke risico’s van de behandeling. De plastisch chirurg geeft je een weloverwogen en eerlijk advies. Als je akkoord gaat met het behandelvoorstel, zal de plastisch chirurg foto’s van je mond maken, zodat je achteraf het resultaat goed kunt beoordelen. De foto’s worden veilig opgeslagen in je medisch dossier. Ook vraagt hij je om een behandelovereenkomst te ondertekenen.

De gummy smile behandeling

Voor het behandelen van de gummy smile is geen operatie noodzakelijk. Met een eenvoudige spierverslapper behandeling kan het probleem goed verholpen worden. Onze plastisch chirurgen maken gebruik van zeer fijne injectienaalden, waardoor het inspuiten van de spierverslapper slechts aanvoelt als een speldenprikje. Een verdoving is daarom voor de behandeling met een spierverslapper niet noodzakelijk. In totaal zijn er slechts twee prikjes nodig om de tandvleeslach te verhelpen. De behandeling neemt 5 tot 10 minuten in beslag. Dankzij de spierverslapper zullen de hefspieren beter ontspannen. Dit zorgt voor een mooie glimlach zonder zichtbaar tandvlees. Hoeveel spierverslapper er precies in jouw hefspieren wordt gebruikt, hangt af van de sterkte van de spier. Hoe actiever en sterker de spier, des te meer spierverslapper er nodig zal zijn om het optrekken van de bovenlip te verminderen. De hoeveelheid spierverslapper die in jouw situatie wordt gebruikt hangt dus sterk af van de intensiteit van de hefspieren. Een natuurlijk resultaat staat hierbij voorop.

Na de behandeling

Nadat de behandeling van de gummy smile heeft plaatsgevonden, kan de huid gedurende 1 à 2 uur opzwellen en een beetje rood worden. Dit trekt dezelfde dag weer weg. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren wordt stilgelegd, waardoor de spieren moeten wennen aan de nieuwe situatie. Ook kan er een enkele keer een blauwe plek ontstaan in het behandelde gebied. Dit trekt na enkele dagen weg en is eenvoudig te camoufleren. Na de behandeling kun je meteen naar huis. De volgende dag ben je volledig toonbaar. Koeling van de lippen is niet noodzakelijk. Wel raden onze plastische chirurgen aan om na de behandeling met een spierverslapper het hoofd gedurende 2 uur zoveel mogelijk rechtop te houden. Liggen of bukken kan invloed hebben op het beoogde resultaat. Intensief sporten of yoga wordt op de dag van de behandeling afgeraden.

Het resultaat

Enkele dagen na de behandeling zul je merken dat de bovenlip minder omhoogtrekt bij het glimlachen. Hierdoor ontstaat een natuurlijke glimlach, zonder dat je je gezichtsuitdrukking verliest. Na enkele dagen is het eerste effect van de behandeling zichtbaar. Bij sommige mensen kan het langer duren voordat het effect zichtbaar is. Binnen 1 à 2 weken heb je een natuurlijke glimlach zonder angst te hoeven hebben voor een teveel aan zichtbaar tandvlees. Het resultaat blijft zo’n 3 tot 6 maanden waarneembaar. Daarna is het mogelijk om de behandeling te herhalen. Naarmate de behandeling met een spierverslapper frequenter wordt uitgevoerd, blijft de werkzaamheid langer effectief. Bij de eindcontrole worden opnieuw foto’s van de mond gemaakt en aan jouw medisch dossier toegevoegd. Hierdoor kun je duidelijk de resultaten van de behandeling zien. Ook bij een herhaling van de behandeling kunnen de foto’s uit het medisch dossier als richtlijn dienen voor het te behalen resultaat.

De risico’s

Een behandeling van de gummy smile met een spierverslapper wordt als zeer veilig beschouwd met weinig risico’s. Bij Betan Clinics gebruiken de plastisch chirurgen alleen spierverslappers van vertrouwde en erkende fabrikanten. De gebruikte spierverslapper is wereldwijd door miljoenen plastisch chirurgen gebruikt en uitvoerig getest. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit trekt dezelfde dag weg. Er bestaat een kleine kans dat de spierverslapper onbedoeld andere nabijgelegen spieren verzwakt. Hierdoor kan er kortstondig een lichte asymmetrie in het aangezicht ontstaan. Meestal is dit eenvoudig te verhelpen. In een uitzonderlijk geval zul je moeten wachten totdat de spierverslapper is uitgewerkt. Je hoeft niet bang te zijn dat de tandvleeslach na uitwerking van de spierverslapper erger dan voorheen terugkomt. Het tegenovergestelde is vaak waar. Doordat je de hefspieren een langere tijd niet hebt gebruikt, kan het zijn dat je verleert om deze spieren op te trekken.

Waarom kiezen voor een gummy smile behandeling bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Wat kost een gummy smile behandeling bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics wordt een gummy smile behandeling alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste spierverslappers. Een gummy smile behandeling is € 95,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een gummy smile behandeling? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van