Bunny lines

Neusrimpels, ook wel bunny lines genoemd, zijn rimpels naast de neus die ontstaan bij het optrekken van de neus, bij lachen of bij het dichtknijpen van de ogen. Sommige mensen hebben hier weinig last van, maar er zijn ook mensen die hier erg veel last van hebben en die zich hier erg aan storen. Hoe ouder mensen worden, hoe meer ze doorgaans last krijgen van bunny lines. Genetische aanleg is van invloed op het ontstaan van rimpels rondom de neus, maar ook een sterke mimiek kan neusrimpels veroorzaken. Gelukkig is de behandeling van bunny lines bij Betan Clinics zeer eenvoudig. Wilt u meer weten over onze bunny lines behandeling met botox of fillres? Vraag een consult aan.

Hoe kunnen bunny lines worden behandeld?

Bunny lines, oftewel neusrimpels, zijn eenvoudig te behandelen. Dit gebeurt meestal met spierontspanners, maar ook met een fillerbehandeling kunnen bunny lines worden behandeld. De behandeling duurt niet lang, vaak is het in 5 tot 10 minuten klaar. De spierverslapper (botuline toxine) wordt met een zeer dunne naald geïnjecteerd in de spiertjes aan de zijkanten van de neus. U zult de prikjes wel voelen, maar de pijn is vrijwel nihil. Epileren of harsen doet bijvoorbeeld meer pijn. Hierdoor is een verdoving ook niet nodig. Door het injecteren van de spierverslapper zullen de spieren rondom de neus ontspannen, waardoor ook de wangen minder ingevallen zullen ogen. Hierdoor zullen de neusrimpels verdwijnen. De gezichtsuitdrukking zal niet veranderen.

Na de behandeling van uw bunny lines kunt u direct weer naar huis. U zult weinig klachten ondervinden na de behandeling. Wel kan de huid rood en wat gezwollen zijn. Dit trekt meestal na enkele uren weg. Het is belangrijk dat u de eerste 12 uur na de ingreep geen make-up draagt op de behandelde huid en dat u geen alcohol drinkt. Ook kunt u beter niet gaan zonnen, ook niet onder de zonnebank. Zo krijgt u het beste resultaat van de behandeling van uw bunny lines.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de behandeling van neusrimpels, of wilt u uw bunny lines laten verwijderen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via +31 (0)50 211 3 876. Of stuur uw vragen naar info@betanclinics.nl.

Neusrimpels (bunny lines)

Als je je neus optrekt, ontstaan rimpels. Deze rimpels zijn vaak ook te zien als je lacht of je ogen dichtknijpt, bijvoorbeeld als je in de zon kijkt. De ene persoon heeft hier slechts een klein beetje last van, terwijl de ander zeer veel neusrimpels heeft. Hoe ouder je wordt, hoe zichtbaarder deze rimpels zijn. Er zijn echter ook mensen die er nooit last van krijgen. Het hangt niet alleen af van hoe je je gezichtsspieren gebruikt. Ook genetische aanleg heeft invloed. De rimpels zijn meestal te zien aan beide zijden van de neus, net onder de neusbrug. Deze neusrimpels worden ook wel bunny lines genoemd. Dat klinkt misschien onschuldig, maar toch storen veel mensen zich aan deze rimpels op de neus. Zij zien ze liever verdwijnen. Dat kan gelukkig op een eenvoudige manier. Zo kun je met een behandeling met spierontspanners de neusrimpels verwijderen.

Voordat een behandeling van neusrimpels plaatsvindt, zal eerst altijd een consult worden ingepland. Daarin zal de plastisch chirurg van Betan Clinics jou alles uitleggen over de behandeling. De plastisch chirurg legt je ook hoe de nazorg geregeld is en wat het beoogde resultaat is. Ook worden de risico’s besproken. Daarvoor dien je vooraf aan het consult ook al een medische vragenlijst in te vullen. Deze krijg je digitaal toegestuurd. Aan de hand van deze vragenlijst kan de plastisch chirurg bepalen of de neusrimpels behandeling grote risico’s met zich meebrengt in jouw situatie. Zijn deze er niet en ben je er zeker van dat je je neusrimpels wilt laten verwijderen door de plastisch chirurgen van Betan Clinics? Dan vraagt de plastisch chirurg om een behandelovereenkomst tekenen. Uiteraard krijg je altijd bedenktijd na het consult, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wanneer je de behandelovereenkomst hebt ondertekend, zal de plastisch chirurg foto’s maken van je neusrimpels. Deze worden later vergeleken met foto’s na de behandeling. Zo zie je beter wat het resultaat van de ingreep is. Deze foto’s worden uiteraard niet voor andere doeleinden gebruikt, tenzij je hier zelf nadrukkelijk en schriftelijk toestemming voor hebt gegeven.

Neusrimpels verwijderen gebeurt bij Betan Clinics met behulp van een spierverslapper. Wanneer je je neusrimpels laat behandelen met een spierverslapper, kun je rekenen op een snelle ingreep. Vaak duurt de behandeling slechts 5 tot 10 minuten. De plastisch chirurg injecteert de spierverslapper met een zeer fijne naald in de spiertjes aan de zijkanten van je neus. Je zult wat prikjes voelen, maar dit stelt weinig voor. Epileren of harsen is bijvoorbeeld pijnlijker dan het injecteren van een spierverslapper. Een verdoving is dan ook niet nodig. Nadat de spierverslapper is geïnjecteerd, ontspannen de spieren rondom je neus. Dit zorgt dat rimpels verdwijnen. Verder zal je gezichtsuitdrukking niet veranderen. Na de behandeling kun je meteen naar huis. Je zult er over het algemeen vrij weinig last van hebben.

Direct na de behandeling is de huid rondom de neus vaak rood en gezwollen. Dit is meestal al binnen enkele uren weer weggetrokken. Het is belangrijk je daarna aan bepaalde regels te houden, zodat de huid zo goed mogelijk herstelt. Zo mag je in de eerste 12 uur na de ingreep geen make-up aanbrengen op de behandelde huid en geen alcohol nuttigen. Daarnaast wordt aangeraden Uv-licht te vermijden in de eerste 2 weken. Blijf dan ook uit de zon en ga ook niet onder de zonnebank. Daarnaast worden bezoekjes aan de sauna en bindweefselmassages sterk afgeraden in de eerste 2 weken na de neusrimpels behandeling. Als je je aan deze voorschriften houdt, kan er weinig fout gaan na een behandeling van neusrimpels. Je kunt verder je dagelijkse gang van zaken gewoon voortzetten.

Het lastige bij een behandeling van de neusrimpels met een spierverslapper is dat je nog niet meteen het resultaat ziet. Het duurt gemiddeld 2 weken voordat het effect goed zichtbaar is. Na 2 weken keer je terug naar Betan Clinics voor een controle. De plastisch chirurg kijkt dan of de ingreep geslaagd is. Wanneer het effect op dat moment nog niet goed zichtbaar is, kan de behandeling herhaald worden. Het effect van de spierverslapper houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. Na deze periode is de spieractiviteit weer terug. De neusrimpels zullen dan ook weer verschijnen. Op dat moment kun je terugkomen voor een vervolgbehandeling. De plastisch chirurg zal je bunny lines dan opnieuw behandelen. Hoe vaker de behandeling herhaald wordt, hoe langer het effect van de spierverslapper zal aanhouden. Het is dus aan te raden regelmatig terug te keren naar de kliniek.

Als je kiest voor een behandeling van je neusrimpels met een spierverslapper, hoef je niet bang te zijn voor risico’s. Over het algemeen treden er weinig complicaties op. Zo is er zelden sprake van allergische reacties, omdat de plastisch chirurg spierverslappers slechts in zeer kleine doseringen gebruikt. Bijwerkingen zijn er dan ook vrijwel niet. Bovendien maakt Betan Clinics alleen gebruik van spierverslappers die afkomstig is van bekende en betrouwbare fabrikanten. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat dit middel geen complicaties veroorzaakt. Soms ontstaat asymmetrie in het gezicht na een behandeling met een spierverslapper. Dit is echter tijdelijk en herstelt altijd snel. Infecties komen daarnaast ook zelden voor. Er zijn wel enkele situaties waarin de kans op complicaties groter is. Dit geldt voor de volgende groepen:

  • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
  • Mensen die een spier- of zenuwaandoening hebben en daarvoor worden behandeld.

Als dit op jou van toepassing is, kom je niet in aanmerking voor een spierverslapper behandeling om je neusrimpels te verwijderen. Dit is dan te gevaarlijk. Uiteraard wordt dit al uitgebreid besproken tijdens het consult. De plastisch chirurg zal in deze gevallen geen risico’s nemen en de behandeling niet voortzetten. In alle andere gevallen is een behandeling van de neusrimpels vrijwel altijd mogelijk en zonder risico.

Waarom kiezen voor een behandeling tegen neusrimpels / bunny lines bij Betan Clinics?

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Hoogste kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veilligheid staan altijd voorop

Nieuwste technieken

De nieuwste, geavanceerde behandeltechnieken voor het beste resultaat.

Een ervaren plastisch chirurg

Bij Betan Clinics werkt een ervaren plastisch chirurg met een hoge, academische titel. De plastisch chirurg garandeert 100% aandacht en oog voor detail.

Natuurlijke resultaten

Less is more: behoud van natuurlijke resultaten. De plastisch chirurg stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op dat volledig aansluit bij uw wensen en een natuurlijk resultaat oplevert.

24/7 bereikbaar

24/7 bereikbaar bij klachten na de ingreep

Avond en weekend

Behandelingen ook in avond en in weekend

Consult

Altijd een 30 minuten consult. Thuis ontvangt u vooraf een digitale, medische vragenlijst, zodat de plastisch chirurg tijdens het consult alle tijd heeft om uw vragen en wensen te bespreken.

Mail ons

info@betanclinics.nl

App ons

050 21 138 76

Bezoek ons

Bekijk onze vestigingen

Wat kost een behandeling tegen neusrimpels / bunny lines bij Betan Clinics?

Bij Betan Clinics worden een bunny lines behandeling alleen uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg en met de beste A-merk injectables. Een behandeling tegen bunny lines is mogelijk vanaf € 450,- inclusief consult en controle. Dit is een zeer scherpe prijs voor een behandeling die kwalitatief goed en veilig uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met een hoge, academische titel.

Elke behandeling wordt voor u op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de plastisch chirurg een persoonlijk behandelplan voor u opstelt die aansluit bij uw wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg geeft altijd een eerlijk en oprecht advies. Wilt u meer informatie over een bunny lines behandeling? Neem dan geheel contact met ons op: bel of Whatsapp met ons via 050 211 3 876. Wij zijn 7 dagen per week tot 22:00 uur bereikbaar.

De voordelen van Betan Clinics

Dr. Volkan Tanaydin, MD, PhD, PharmD

Big nummer: 59910764601

Lid van beroepsverenigingen

Bekend van